Menu Premium

Deep Silver onthult Dead Island: Epidemic

Gamekings Redactie 07/08/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Zombies zijn nog steeds hip en happening als het aan Deep Silver ligt. De uitgeverij die verantwoordelijk is voor Dead Island en Dead Island: Riptide heeft namelijk het idee dat we nog lang niet klaar zijn met de halfdode mensen omver hakken, want er komt een nieuw deel in de franchise. Deep Silver onthult Dead Island: Epidemic, waarin we gaan terugkeren naar het Dead Island-universum.

Het was september 2011 toen het eerste deel van de Dead Island-serie in de winkels lag. We moesten er lang op wachten, want de game werd al op de E3 2006 aangekondigd. De sandbox-/survival-horror game speelde zich af op een eiland dat hét perfecte vakantieresort had kunnen zijn. Dat lees je goed, want dat was het niet. Het eiland was namelijk bezaaid met zombies, waardoor het eerder vechten voor je leven was dan genieten van je rust. Dead Island werd over het algemeen positief ontvangen, hoewel er ook aardig wat minpunten waren. Zo voelde voor velen het spel niet af, gezien er nog een redelijk aantal bugs en glitches in zaten. Ook grafisch was de game niet heel sterk. Toch hield dat veel fans niet tegen om met volle teugen te genieten van het inmeppen op zombies. Er waren een flink aantal wapens beschikbaar, welke allemaal aangepast konden worden. Als je bijvoorbeeld een honkbalknuppel en spijkers had, kon je deze aan elkaar knutselen om een nog gevaarlijker wapen te creëren. Dit was waar het grootste deel van het plezier in zat.

Er kwam dan ook een vervolg in de vorm van Dead Island: Riptide. Het principe bleef hetzelfde, behalve dat er nog meer wapens waren en er, logischerwijs, een nieuwe verhaallijn in zat. Nu gooit Deep Silver het over een andere boeg met Dead Island: Epidemic. Dead Island: Epidemic is vandaag officieel aangekondigd en wordt een free-to-play PC-titel. De titel wordt door de uitgeverij een ZOMBA-game genoemd, wat staat voor Zombie Online Multiplayer Battle Arena-game en draait allemaal om multiplayer.

In Dead Island: Epidemic vorm je teams van drie, waarmee je het gevecht aangaat om als laatste overlevende het strijdveld vol zombies te verlaten. Volgens Deep Silver zal de game alle kenmerken van Dead Island en Dead Island: Riptide bevatten, waardoor het een vergelijkbare ervaring moet opleveren. Verder is er nog weinig bekend, behalve dat we op de Gamescom 2013 meer gaan zien van Dead Island: Epidemic.

Deep Silver onthult Dead Island: Epidemic

Deep Silver onthult Dead Island: Epidemic

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch