Menu Premium

De XCOM shooter is een third-person squad-based game geworden

Gamekings Redactie 01/10/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Hoewel de spanning bij een aantal mensen op de redactie al hoog oploopt voor de nieuwe strategy-game XCOM: Enemy Unknown, is er ook nog altijd die andere XCOM game die aangekondigd is. Nieuwe geruchten over de game gaan als volgt: de XCOM shooter is een third-person squad-based game geworden.

Het nieuws rond deze vermoedelijke shooter ligt al een hele tijd stil, maar er is vandaag iets nieuws naar buiten gedrupt. 2K Games heeft namelijk bekend gemaakt dat deze andere XCOM game een third-person shooter wordt die ook nog eens squad-based gaat zijn. De game is een hele tijd geleden aangekondigd als een first-person shooter met wat tactische elementen, die de excentrieke XCOM wereld naar een ander perspectief zou trekken. Maar het lijkt er op de makers van onder andere BioShock 2 helemaal teruggekeerd zijn naar de tekentafel.

De gameplay wordt dus compleet anders, maar het jaren ’60 alien invasie sausje blijft gewoon op zijn plek. Je gaat met een team van soldaten die onder jouw orders staan op pad om de aliens terug de ruimte in te sturen. Dit doe je door je teammatties van hot naar her te sturen en de aliens helemaal kapot te flanken, ongeveer zoals je dat in Republic Commando en SOCOM doet.

Een aantal marktonderzoeken hebben naar verluid aangetoond dat de game voor Xbox 360 en PlayStation 3 uit moet komen, opvallend genoeg werd de PC niet genoemd. Ook werd duidelijk dat er nagedacht werd om er een downloadable titel van te maken in plaats van een volwaardige titel. Dit kan er misschien op duiden dat er na alle problemen een stunt à la ‘I Am Alive’ wordt uitgerold.

Er is echter nog niets officieel naar buiten gebracht, dus hoeverre de speculaties en marktonderzoeken echt gebaseerd zijn op waarheid, is nog maar de vraag. Wat er in ieder geval wel al met zekerheid gezegd kan worden, is dat er een hoop vaagheid omheen hangt. Toch spreekt XCOM nog steeds bij veel mensen tot de verbeelding. Laten we daarom hopen op een mooie wedergeboorte.

De XCOM shooter is een third-person squad-based game geworden

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch