Menu Premium

De Steam Summer Sale 2014 begint nu

Gamekings Redactie 19/06/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Sony’s gamers hebben PlayStation Plus, die van Microsoft Games With Gold en de PC-gamers hebben de Steam Sales. Helemaal lekker is deze vergelijking niet, want de games bij PlayStation Plus en Games With Gold worden gratis aan de gamers bezorgd, waar de games in de Steam Sales enkel een stukje afgeprijsd worden. Toch hebben de verscheidene Steam Sales ongeveer dezelfde impact op de gamer: het zorgt ervoor dat ze hun portemonnee trekken en trouw blijven aan hun platform. Ook EA en Ubisoft proberen het met hun eigen PC-platformen, maar zulke dikke deals als die op Steam verschijnen tijdens de Sales weken, zie je nergens anders. De Steam Summer Sale 2014 begint nu, dus dat betekent dat het overgrote gedeelte van de PC-gamers, of ze het nu willen of niet, de komende twee weken minstens een of twee games koopt.

Het gegeven, dat bijna elke PC-gamer tijdens een Sale wel een of meerdere games aanschaft, is voor de gamers een klein probleem en voor Valve een bizar goede succesformule. Bijna elke PC-gamer heeft dankzij deze Sales een gigantische library, waarvan ze misschien slechts de helft van de games überhaupt één keer hebben gespeeld. Want doordat de games zo spotgoedkoop zijn, besluit men veel vaker games te kopen, die ze nog wel eens een keertje willen spelen. Ik zelf doe het ook. Zeker de helft van mijn games op Steam heb ik nog niet eens geïnstalleerd, maar toch kon ik ze tijdens een Sale niet laten staan. Ondanks de fikse kortingen zijn de Sales-momenten voor Valve dus een zeer lucratieve tijd.

De Steam Summer Sale kent zoals gewoonlijk Flash Sales en Daily Deals. De Flash Sales bestaan uit vijf of zes titels die gedurende acht uur tegen extreme korting worden aangeboden. Na acht uur worden ze vervangen door vijf of zes nieuwe titels. De Daily Deals krijgen wat minder korting, maar blijven dan ook 24 uur beschikbaar. Let wel op met het vroegtijdig aanschaffen van een Daily Deal, want de kans dat de game op een ander moment nog eens voorbij komt in een Flash Sale is altijd aanwezig.

De Steam Summer Sale 2014 begint vandaag en loopt door tot de dertigste van deze maand!

De Steam Summer Sale 2014 begint nu

De Steam Summer Sale 2014 begint nu

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch