Menu Premium

De Steam Box bestaat nog steeds volgens Valve

Gamekings Redactie 17/09/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een aardige tijd geleden werd door ontwikkelaar en uitgeverij Valve aangekondigd dat ze bezig waren met een eigen apparaat voor in de huiskamer: de Steam Box. Het apparaat zou een concurrent moeten worden van de consoles die we kennen, maar draaien op het open besturingssysteem Linux. Het was een lange tijd stil, maar de Steam Box bestaat nog steeds volgens Valve.

Als de naam Valve je weinig zegt, ken je wellicht wel één van de dingen waar het bedrijf bekend van is. Zo zijn zij namelijk verantwoordelijk voor de Half Life-serie en de partij achter het alom bekende Steam. Veel PC-gamers maken gebruik van de dienst, vooral omdat het voor gemak zorgt en Steam ervoor zorgt dat je al je digitale games in een geordende bibliotheek staan. Volgens Valve was het dan ook een goed idee om met de Steam Box te komen, een computer met Linux als besturingssysteem voor in de huiskamer.

Volgens Gabe Newell, de grote man achter Valve, is het geen doodgebloed project. “Volgende week gaan we met meer informatie komen over de Steam Box en wat de hardwaremogelijkheden zijn om Linux naar de huiskamer te brengen. Wellicht gaan we het ook hebben over hoe we het geheel meer mobiel gaan krijgen”, aldus Newell.

Zou dit betekenen dat we volgende week een officiële aankondiging van de Steam Box gaan zien? Er wordt al langer gesuggereerd dat Valve hard bezig is om het apparaat op de markt te krijgen, maar echte concrete plannen hebben we nog niet gezien. Laten we het in de gaten houden!

De Steam Box bestaat nog steeds volgens Valve

De Steam Box bestaat nog steeds volgens Valve

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch