Menu Premium
Loading...

Daylight Don’t Look Back Trailer

Gamekings Redactie 06/01/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

De tijd van echt enge AAA-horrortitels is al een tijd achter ons. De tijd dat je niet naar de volgende kamer durft, bang voor wat voor gruwelijkheden je moet bestrijden. De tijd van je lichten uitdoen, headset op en zo nu en dan van je luie stoel afspringen van de schrik. De horrortitels vandaag de dag gaan steeds meer de actievolle kant op. De nieuwe Playstation 4- en PC-game Daylight probeert ons echter terug te laten gaan naar de dagen van weleer. Als je de sfeer wilt proeven, kijk dan snel de Daylight Don’t Look Back Trailer.

Daylight volgt het verhaal van een persoon die wakker wordt in een ziekenhuis, zonder een idee te hebben hoe daar terecht te zijn gekomen. Het is aan de speler, enkel gewapend met een verlichtend mobieltje, om erachter te komen wat er precies aan de hand is. Deze horrortitel van Zombie Studios is er op uit om iets totaal anders te doen in het genre. Normaal is een horrorgame de tweede keer dat je hem speelt niet meer eng te noemen. Je kent alle schrikmomenten en weet wat waar gebeurt. Daylight maakt gebruik van een feature die ervoor zorgt dat elke playthrough anders is dan de vorige. Het combineert de verschillende elementen die de game bevat en genereert deze in telkens andere situaties. Dit heeft de game te danken aan de Unreal 4 Engine en brengt hiermee, mits het goed uit de verf komt, een ‘replay value’ met zich mee waar je U tegen kunt zeggen.

Atlus en Zombie Studios hopen met deze game een nodige, frisse wind in het horrorgenre te blazen. Dit hopen ze te doen door de focus te leggen op sfeer en spanning, maar vooral door de willekeurig gegenereerde ervaringen die je beleeft. De exacte datum waarop je dit zelf mag uit testen is nog niet bekend, alleen dat het vroeg in 2014 is en gebeurt op de PC en PlayStation 4.
Daylight Don't Look Back Trailer

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch