Menu Premium

Daybreak Game Company annuleert EverQuest Next

Mark Hoogland 11/03/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

EverQuest Next, de ambitieuze MMORPG van developer en uitgever Daybreak Game Company, is niet langer in ontwikkeling. Na enkele jaren van aankondigingen, onthullingen én een alpha-testfase, maakte het bedrijf vandaag bekend dat het project definitief in de prullenbak is beland. De sandbox-spinoff Landmark staat overigens nog wel gepland voor aankomende lente.

De allereerste EverQuest was in 1999 één van de eerste MMORPG’s in de game-geschiedenis, en was als zodanig van grote invloed op allerhande soortgelijke games die in de jaren daarop zouden volgen. Na opvolger EverQuest II zouden we dus ergens in de nabije toekomst opnieuw de fantasywereld Norrath mogen verkennen – al werd het project in 2012 al eens van de grond af herbouwd, wat zelden een goed teken is in de gamesindustrie.

In een statement laat Daybreak-opperhoofd Russell Shanks weten dat de als revolutionair aangekondige game simpelweg niet leuk was om te spelen. “We weten dat jullie hoge eisen stellen waar het op Norrath aankomt, net als wij,” aldus Shanks. “Tijdens een laatste beoordeling hadden we echter te accepteren dat EverQuest Next niet de verwachtigen inloste die wij – en jullie allemaal – hebben voor de werelden van Norrath.”

Keek jij uit naar EverQuest Next en ben jij dus compleet ondersteboven van het feit dat de stekker uit het project is getrokken? Laat het weten in de comments!

Bron: Polygon

Daybreak Game Company annuleert EverQuest Next

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch