Menu Premium

Danganronpa: Trigger Happy Havoc verschijnt 14 februari

Gamekings Redactie 21/01/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Soms heb je van die titels waar je nog nooit van gehoord hebt, maar die eigenlijk al jaren oud blijken te zijn. Negen van de tien keer is de reden niets anders dan dat de game alleen maar in Japan uitkwam en met Danganronpa: Trigger Happy Havoc is dat ook het geval. De game van ontwikkelaar Spike Chunsoft verscheen in 2010 voor de PlayStation Portable, kreeg later een mobiele versie en afgelopen oktober kwam het geheel in een nieuw jasje uit voor Japanse PS Vita-bezitters. En weet je wat? Danganronpa: Trigger Happy Havoc verschijnt 14 februari ook hier op de PS Vita. Wat voor game is het eigenlijk?

Het kan natuurlijk aan mij liggen, maar ik heb zo’n gevoel dat ik niet de enige ben die nog nooit van Danganronpa: Trigger Happy Havoc gehoord had. De game is een visuele novel en een adventure, geheel in een mysterieus moordthema. Danganronpa: Trigger Happy Havoc speelt zich af op een elite high school, bekend als Hope’s Peak Academy, waar ze alleen de allerbeste leerlingen aannemen. Een van die leerlingen is Makoto Naegi, een enthousiaste maar niet bovengemiddeld goede leerling, en hij wordt gekozen om onderdeel te worden van een speciaal programma waar alleen de beste leerlingen aan mee mogen doen. Met hem zijn er nog veertien die met hem terechtkomen in een sadistisch spel, waar ze niet op zijn voorbereid. Er is maar één manier om te ontsnappen: vermoord een medeleerling en word niet gesnapt als de dader.

De game heeft volgens de ontwikkelaar elementen van titels als Phoenix Wright en Zero Escape: Virtue’s Last Reward, wat inhoudt dat er veel onderzocht moet worden en het verhaal aardig donker is. En ja, met zo’n achtergrondverhaal is dat ook niet heel verrassend. Wat wel verrassend is, is dat ze er plotseling voor gekozen hebben om de game ook in de rest van de wereld uit te brengen, wat betekent dat we vanaf 14 februari hier ook aan de slag kunnen met Danganronpa: Trigger Happy Havoc. Ik ben benieuwd of een obscure titel als deze het goed gaat doen in ons nuchtere kikkerlandje.

Danganronpa: Trigger Happy Havoc verschijnt 14 februari

Danganronpa: Trigger Happy Havoc verschijnt 14 februari

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch