Menu Premium

Danganronpa: Trigger Happy Havoc komt 14 februari naar de PS Vita

Gamekings Redactie 12/11/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Los jij raadsels op alsof je ze zelf verzonnen hebt en is voor jou niets belangrijker dan gerechtigheid, ben jij fan van Ace Attorney-gameplay, maar mag het allemaal nog wel een tikkeltje bizarder? Dan is de Danganronpa-serie wellicht iets voor jou. Mocht je de PSP-versie uit 2010 gemist hebben, dan kun je nu aan de slag met een opgepoetste versie, want Danganronpa: Trigger Happy Havoc komt 14 februari naar de PS Vita in Europa.

Danganronpa: Trigger Happy Havoc is de remake van het eerste deel uit de serie, welke destijds enkel in Japan voor de PSP werd uitgebracht, maar iets later ook voor Android en iOS verscheen. In de game speel je Makoto Neagi, een doodnormale jongen, die geaccepteerd wordt aan een van de meest prestigieuze middelbare scholen van een fictief Japan, Hope’s Peak Academy. Kort na aankomst blijkt alles minder rooskleurig te zijn dan gedacht, de antagonist, het hoofd van de school sluit alle leerlingen op in het gebouw. Een strijd op leven en dood volgt, medeleerlingen vallen bij bosjes neer en het is aan jou om op een Ace Attorney-manier op onderzoek te gaan, clue’s te verzamelen en uiteindelijk de verantwoordelijken terecht te stellen. De gameplay bestaat voornamelijk uit het aanklikken van de juiste dialogen, om zo je klasgenoten van jouw gelijk te overtuigen en aan jouw zijde te laten strijden. Maar ook het vinden en aanwijzen van mogelijke sporen, van de vele misdaden die in het gebouw worden gepleegd, behoren tot jouw taken.

De gameplay is erg simpel, het lezen van tekst is de voornaamste bezigheid, maar dat zal de echte liefhebber natuurlijk niet afschrikken. Bovendien ziet het er heerlijk Japans uit. De game verschijnt 14 februari volgend jaar voor de PS Vita, dan kun je zelf checken of deze obscure-titel voor jou is weggelegd of niet.

Danganronpa: Trigger Happy Havoc

Danganronpa: Trigger Happy Havoc

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch