Menu Premium

Current-gen geniet voordelen van de nieuwe Call of Duty: Ghosts engine

Gamekings Redactie 30/05/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Infinity Ward gaat niet alleen met hun nieuwe Call of Duty-titel zich volledig op de nieuwe generatie consoles richten. Het zit namelijk zo, ook de current-gen geniet voordelen van de nieuwe Call of Duty: Ghosts engine. Mark Rubin, één van de hoge piefen bij de studio, heeft namelijk bevestigd dat veel van de nieuwe innovaties ook op onze oude vertrouwde PlayStation 3 en Xbox 360 zullen verschijnen. Wat een barmhartige Samaritanen zijn het daar ook bij Infinity Ward.

In een video-interview met IGN verklaarde Rubin het volgende: “De nieuwe engine werkt eigenlijk ook op de huidige generatie consoles. We noemden dat eerder niet, maar ik wil nu toch wel benadrukken dat deze nieuwe engine ook zeker effect op de current-gen heeft.” Wat deze veranderingen nou exact inhouden, daar was hij dan wel aardig onduidelijk over. Toch lichtte hij alvast een klein tipje van de sluier.

Zo zal bijvoorbeeld op visueel gebied de titel grote stappen gaan zetten volgens de studio. Een belofte die we wel vaker van gamedevelopers horen. Daarnaast stelde Rubin al eerder dat hij het mogelijk wil maken voor spelers om zelf levels te creëren. Een mogelijkheid die je in staat moet gaan stellen om het verhaal lichtelijk aan te passen door middel van submissies. Het lijkt op een systeem dat we al eerder zagen in de Black Ops 2-campaign.

Oftewel veel grootspraak en weinig concrete feiten nog, terwijl het in feite slechts om een opgepoetste engine gaat. Nouja, wel zwaar opgepoetst als we Infinity Ward mogen geloven. Met nog een halfjaartje en een E3 vol met kansen op de loer zijn wij alvast benieuwd hoe Activision onze gamersharten wil gaan veroveren. Wat verwacht jij van de Call of Duty: Ghosts engine?

Current-gen geniet voordelen van de nieuwe Call of Duty: Ghosts engine

Current-gen geniet voordelen van de nieuwe Call of Duty: Ghosts engine

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch