Menu Premium

Criterion werkt aan een militaire shooter volgens analist

Karim Shehata 06/12/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Ieder jaar is er rondom de feestdagen een strijd tussen twee uitgevers. Activision komt ieder jaar met een game in de Call of Duty-serie aanzetten, terwijl Electronic Arts het met wisselend succes probeert met de Medal of Honor- en Battlefield-series. Eerstgenoemde franchise van EA is zelfs even in de koelkast gezet, waardoor het bedrijf voor de jaren waarin er geen Battlefield-game verschijnt toch iets moet verzinnen. Nu verschijnt begin volgend jaar Titanfall, maar deze game staat dan niet lijnrecht tegenover de nieuwe Call of Duty die in 2014 verschijnt. Dit probleem lijkt nu opgelost te zijn, want Criterion werkt aan een militaire shooter volgens analist Michael Pachter.

UPDATE: Het verhaal krijgt opeens een andere wending, nadat Eurogamer aan Pachter vroeg zich nader te verklaren. Volgens Pachter is niet namelijk niet Criterion die bezig is met een next-gen shooter, maar ontwikkelaar Visceral. Deze kennen we natuurlijk van de Dead Space-games.

Pachter denkt dat de ontwikkelaar van de Burnout-franchise bezig is met een Battlefield spin-off. De ontwikkelaar die vooral bekend staat om zijn racegames is overigens niet geheel onbekend met het first-person shooter genre, want in 2006 kwam Criterion aanzetten met de game Black. Deze shooter, die op de PC, PlayStation 2 en de Xbox verscheen, werd zeer goed ontvangen door de toenmalige pers en is de grondlegger geweest voor de populaire Frostbite-engine.

Daarnaast lijkt er nog enige speculatie te zijn over de volgende Battlefield-titel, die we voor de leesbaarheid van dit artikel maar even Battlefield 5 noemen. Door de zeer grote lanceringsproblemen van Battlefield 4 op de PlayStation 4 en de Xbox One, heeft ontwikkelaar DICE naar verluidt de ontwikkeling even stilgezet van onder meer Star Wars: Battlefront. Dit zou gevolgen kunnen hebben voor Battlefield 5, welke daardoor misschien opschuift van eind 2015 naar begin 2016. Hoewel Pachter deze speculatie ongegrond vindt, is het in ieder geval duidelijk dat de kas van EA niet alleen gespekt kan worden door DICE.

Er is voorlopig nog niets bevestigd, maar dat EA geen herfst voorbij laat gaan zonder een shooter lijkt ons zeer duidelijk. Zit er een spin-off in de Battlefield-serie aan te komen? Of is Criterion bezig met Black 2? Wanneer er antwoord is op deze vragen, check je dat natuurlijk op Gamekings.tv.

Criterion werkt aan een militaire shooter volgens analist

Criterion werkt aan een militaire shooter volgens analist

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch