Menu Premium

Criterion de baas over Need for Speed

Gamekings Redactie 24/06/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Alex Ward, vice-president van Criterion, vertelt in een interview met Game Informer dat de ontwikkelaar voorlopig de koers zal bepalen voor Need for Speed en Burnout. De games zullen niet meer bij andere studios geparkeerd worden, of in elk geval niet zonder de nodige bemoeienis van Criterion.

“Our stamp’s going to be in everything you see in Need for Speed and Burnout going forward in the future. It’s not going to be spread anymore across different companies”, meldde Ward. Als creative director van Criterion is Alex bovendien betrokken bij, onder meer, de ontwikkeling van de besturing van de auto’s in Need for Speed: Most Wanted. “I’m personally involved in how the cars drive, how the game will play out, how connected they are, and what the features are.”

Het lijkt Alex ook geweldig om een game te maken waarin alle onderdelen van de Need for Speed-franchise (Underground, Hot Pursuit, Most Wanted en Shift) samen komen. “It would be amazing in the future if there was one big game that had all of these in it”, aldus de creative director.

Alex liet helaas niets los over de toekomst van Burnout, behalve dat ze de serie bij Criterion nog niet vergeten zijn. Voor een aantal van de toekomstplannen voor Burnout, zou volgens Alex “iets groots moeten gebeuren” voordat ze door Criterion uitgevoerd kunnen worden.

De release van Need for Speed: Most Wanted staat gepland voor 30 oktober in de VS en 2 november in Europa. De game verschijnt op de PC, PlayStation 3, PlayStation Vita, en Xbox 360.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch