Menu Premium

Crackdown 2-ontwikkelaar zoekt medewerkers voor een next-gen game

Karim Shehata 21/11/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Met Crackdown zette ontwikkelaar Realtime Worlds een redelijk goede en tegelijkertijd zeer vermakelijke sandbox-game neer op de Xbox 360. Nadat deze studio ternauwernood gesloten moest worden in 2010, nam ontwikkelaar Ruffian Games het stokje over van Realtime Worlds, wat leidde tot Crackdown 2. Hoewel deze game door menig gamer veel minder goed ontvangen werd dan het eerste deel, lijkt er nu toch al een tijdje een flinke ‘buzz’ te hangen rondom de franchise. Nu wordt er nog even een schepje bovenop gedaan, want de Crackdown 2-ontwikkelaar zoekt medewerkers voor een next-gen game.

Ruffian Games heeft namelijk een paar vacatures geplaatst op het internet, met als meest in het oog springende de zoektocht naar een C++ next-gen-medewerker. Daarnaast moet de nog onbekende game al verschijnen in 2014 volgens de vacature. De eventuele game lijkt zelfs al in één van de laatste fases van de ontwikkeling te zitten, want er wordt maar voor acht tot tien maanden aan werk van je gevraagd in de vacature.

De mogelijkheid bestaat natuurlijk dat deze game weleens Crackdown 3 zou kunnen zijn. Deze mogelijkheid is er niet alleen omdat Ruffian Games verantwoordelijk was voor het vorige deel in de franchise, maar ook vanwege de geruchten die een tijdje erg hardnekkig zijn geweest. Zo was op het Xbox One Reveal-evenement op de achtergrond een eventueel logo te zien van Crackdown 3, terwijl ook Microsoft zelf al meerdere malen hardop heeft gepraat over het mogelijke bestaan van de game. Daarnaast gaf Phil Spencer recentelijk nog aan dat het “juiste team” nodig is om Crackdown 3 te ontwikkelen.

Voorlopig weten we dus dat Ruffian Games volgend jaar met een next-gen game uit gaat komen, maar is het nog niet duidelijk of het hier om Crackdown 3 gaat. De geruchten en de feiten drukken ons wel de kant op van het eventuele derde deel in de franchise, maar het is natuurlijk ook nog altijd mogelijk dat de ontwikkelaar gewoon bezig is met een nieuwe IP. Een ding is zeker: in 2014 weten we sowieso meer over dit project.

Crackdown 2-ontwikkelaar zoekt medewerkers voor een next-gen game

Crackdown 2-ontwikkelaar zoekt medewerkers voor een next-gen game

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch