Menu Premium
Loading...

Contrast Launch Trailer

Gamekings Redactie 14/11/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Ontwikkelaar Compulsion Games heeft zich nog te bewijzen, maar het feit dat hun Contrast uitkomt op bijna alle mogelijke platformen stemt hoopvol. De game laat niet al te lang meer op zich wachten, want verdeeld over de rest van deze maand wordt ‘ie beschikbaar. Dat kan natuurlijk niet in volle stilte gebeuren en daarom is het tijd voor de Contrast Launch Trailer.

Het gaat de laatste tijd aardig goed met alle aandacht voor indie-games. Zo is door velen onder andere Hotline Miami ontzettend in het zonnetje gezet en hebben Microsoft en Sony laten weten dat hun Xbox One en PlayStation 4 dé platformen voor onafhankelijke ontwikkelaars moeten worden. Contrast is ook zo’n titel die zo de nodige aandacht krijgt.

Contrast is een puzzle-platformer waarin je speelt met Dawn, een jonge detective die zichzelf kan veranderen van persoon naar silhouet. Hierdoor kan ze van schaduw naar schaduw springen en gezien je als speler daarnaast ook bepaalde lichtbronnen kunt beïnvloeden, zijn er verschillende routes die je kunt gebruiken om de levels te voltooien. Natuurlijk doe je dit niet zomaar, want Dawn neemt de verantwoordelijk op zich om Didi te helpen. Didi is een klein meisje die je ontmoet op het treinstation. Je komt erachter dat ze een uit elkaar getrokken familie heeft, gezien haar moeder vermoord is en ook haar vader buiten beeld staat. Vanaf dat moment probeer je de geschiedenis een wending te geven, waardoor Didi gelukkig kan worden.

Op papier lijkt Contrast een ontzettend toffe game te worden, die te spelen gaat zijn op meerdere platformen. Morgen komt Contrast uit op de PC en Xbox 360, terwijl PlayStation 3-bezitters even moet wachten tot 20 november. De PlayStation 4-versie komt uit op 29 november. Zoals je waarschijnlijk al verwacht had, komt de game pas op de Xbox One als deze console ook in Nederland beschikbaar is.

Contrast Launch Trailer

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch