Menu Premium

Close Castles komt naar de PlayStation 4

Karim Shehata 01/12/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Niet vaak verschijnen er RTS games op de consoles. De besturing van een traditionele RTS op de console is praktisch onmogelijk te noemen en is vergeleken met de PC gewoon zeer onhandig. Toch blijven ontwikkelaars steeds iets met strategy proberen op de consoles van Sony en Microsoft, met wisselend succes. Nu komt Ashton Vollmer, die gewerkt heeft bij Journey-ontwikkelaar thatgamecompany, met een strategy-project op de proppen zetten voor de consoles, namelijk Close Castles.

Dit is echter niet zomaar een strategische game op de PlayStation 4, want de potjes die je speelt duren maar ongeveer drie minuten. Heel anders dus in vergelijking met de grote real-time strategy games op de PC, waarbij potjes meestal toch minimaal dertig minuten van je tijd in beslag nemen. Close Castles moet het populaire PC genre dus vorm gaan geven op de consoles, zij het met de twist dat de game minder van je geduld vraagt. Daarnaast lijkt de tekenstijl van de game perfect in elkaar te zitten en hopen we dat Close Castles een pareltje gaat worden.

Voorlopig kunnen we echter nog niet beoordelen wanneer we dit potentiële pareltje kunnen spelen, want Vollmer meldt dat de game ”ergens in 2015” moet gaan verschijnen. Duidelijk is nog niet of de game exclusief is voor de PlayStation 4 of ook verschijnt op andere platformen van eventueel Sony of Microsoft.

Bron: PlayStation Blog

Close Castles komt naar de PlayStation 4

Close Castles komt naar de PlayStation 4

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch