Menu Premium

Cliff Bleszinski gaat nooit meer een disc-based game maken

Karim Shehata 18/02/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Cliff Bleszinski is een grote naam binnen de game-industrie. De man heeft het in de jaren 90 zeer succesvolle Jazz Jackrabbit ontwikkeld, maar was in de afgelopen jaren vooral succesvol met de Gears of War-franchise voor de Xbox 360. De eerste game werd door de gamers zeer goed ontvangen en definieerde volgens velen destijds de term next-gen. In 2012 was de man, na twintig jaar te hebben gewerkt voor Epic Games, toe aan een nieuwe uitdaging en daardoor verliet hij de succesvolle ontwikkelaar. Hij heeft meteen zeer drastische ideeën over het ontwikkelen van games, want Cliff Bleszinski gaat nooit meer een disc-based game maken.

Dit zegt hij in een interview met Gamasutra. Volgens Cliffy B. is de traditionele manier van games ontwikkelen en uitgeven zeer verouderd: “De hele oude traditie van het kopen van een tijdschrift, waar bijvoorbeeld een E3-onthulling in stond, is dood. Om die reden maak ik de rest van mijn leven geen disc-based games meer”. Bleszinski ziet dus alleen nog maar toekomst in digitale distributie, waardoor Gears of War 3 dus zijn laatste fysieke game genoemd kan worden. Dit is natuurlijk alleen als de man zich daadwerkelijk aan zijn uitspraken houdt in het restant van zijn carrière.

Cliff Bleszinski is nu overigens van plan om zijn eigen studio te openen, want hij zou graag nog een first-person shooter ontwikkelen. Dit is wat hij vorig jaar zei in een interview. “Ik wil niet dat Gears of War de franchise is die mij definieert”, aldus Cliff Bleszinski over zijn motivatie om nog een game te ontwikkelen. “Natuurlijk is het een fantastische franchise, maar ik denk dat er meer creativiteit mogelijk is met een andere game”. Wanneer we kennis gaan maken met deze nieuwe franchise van Bleszinski is volstrekt onduidelijk, want de ontwikkelaar heeft op het moment zijn eigen studio nog niet geopend. De toekomst zal dus gaan uitwijzen of Cliff Bleszinski zijn Gears of War- en Jazz Jackrabbit-kunstjes nogmaals over weet te doen.

Cliff Bleszinski gaat nooit meer een disc-based game maken

Cliff Bleszinski gaat nooit meer een disc-based game maken

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch