Menu Premium

Chinese overheid wordt soepeler omtrent online games

Karim Shehata 02/12/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Als er één land is waar je als fanatieke gamer niet wilt wonen, is dat waarschijnlijk China. Praktisch alles wat betreft videogames is verboden in het meest bevolkte land van de wereld, waardoor de Chinezen ook met de meeste consoles niet aan de slag kunnen. Sinds het jaar 2000 is het namelijk verboden in China om consoles te kopen en te verkopen, waardoor enkele fabrikanten met wisselend succes pogingen hebben gedaan om toch met een console uit te komen in China, waarvoor toestemming verleend was. De wetten in het land zijn dus erg streng, maar waarschijnlijk komt daar op het gebied van online gaming snel verandering in. De Chinese overheid wordt soepeler omtrent online games.

Volgens een Chinees blad heeft het Ministerie van Cultuur en Internet Commercie namelijk de strenge wet wat betreft online gaming heroverwogen. Zeer binnenkort zou het namelijk makkelijker moeten worden voor (westerse) fabrikanten om hun online services en games naar de Chinese markt toe te brengen, omdat het classificatiesysteem wat minder streng gaat worden. Dit is tenminste van het desbetreffende Chinese blad optekent uit de mond van Li Jianwei, de allesbeslissende man bij het eerder genoemde Ministerie.

Voorlopig lijkt het erop dat vooral de mobiele games en de online muziek services, zoals bijvoorbeeld Spotify, hierdoor door het dak zullen gaan in China. Het Chinese Ministerie van Cultuur gaat ook enkele bedrijven toestemming geven om een bepaalde classificatie mee te geven aan verschillende online games en services. Dit zal vergelijkbaar moeten gaan worden met onder meer het Europese PEGI-systeem.

De Chinese bevolking heeft er echter wel een handje van om de vrijheid die zij wel krijgen meteen in de prullenbak te gooien. Zo is de PlayStation 2 na veel pijn en moeite in 2004 op de Chinese markt verschenen, maar eigenlijk zorgde dit alleen voor veel piraterij. Dit gegeven deed Sony erg veel pijn in de portemonnee, terwijl Nintendo het juist veel beter doet in China. De Japanse bedenkers van onze favoriete loodgieter mochten namelijk de iQue Player en de iQue DSi uitbrengen in het strenge land. De iQue Player moet een legale versie van de Nintendo 64 voorstellen, terwijl de iQue DSi wél erg veel weg heeft van de Nintendo DSi zoals wij hem kennen. Nu zullen dus ook meer online games hun weg gaan vinden naar het land, waardoor de fabrikanten van verschillende games de dollartekens natuurlijk in de ogen hebben staan. Of de aanpassing in deze wet juist een debacle of een succes wordt, is natuurlijk nog maar de vraag.

Chinese overheid wordt soepeler omtrent online games

Chinese overheid wordt soepeler omtrent online games

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch