Menu Premium

Castle Crashers komt naar Steam

Gamekings Redactie 21/09/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Beter laat dan nooit zullen we maar zeggen, want Castle Crashers komt naar Steam en daar mogen Steam gebruikers met recht gelukkig van worden. Het is alweer vier jaar geleden dat de bekroonde sidescrolling 2D beat-em-up naar Xbox Live Arcade kwam en daar onmiddelijk een groep toegewijde fans achter zich wist te scharen.

Castle Crashers vertelt het flinterdunne verhaal van de ontvoering van vier vruchtbare prinsessen door een boze tovenaar. Als ridder in dienst van de koning trek jij je wapens en gaat op pad om ze terug te brengen in de armen van hun vader. That’s it? That’s it! Maar waar het verhaal nauwelijks een servetje kan vullen, spreekt de gameplay dikke boekdelen. De game die in de voetschreden stapt van oude klassiekers als Streets of Rage en Final Fight is gevierd om zijn afwisselende levels en uitdagende vijanden. Met de extra RPG-laag in de game groei je langzaam van een bleke schildknaap uit tot een volwassen drakendoder.

Wat de game vooral zo populair heeft gemaakt is de soepele co-op play in zowel een online als een offline omgeving, of een combinatie ervan. Met een drop-in en drop-out systeem kun je de game vullen zoals het je uitkomt. Met maximaal vier spelers kun je de configuratie afstemmen op elke situatie. Met vier mensen online co-op spelen kan dus, maar ook met bijvoorbeeld drie man op één PC terwijl een vierde man online meedoet.

Castle Crashers komt uit op 26 september en is inmiddels opgenomen in de Steam catalogus. Wat de reden is geweest voor het lange uitblijven van de release is onduidelijk, maar eigenlijk maakt dat nu ook weinig meer uit. De handgetekende animaties hebben hun charme niet verloren, en de klassieke gameplay is eigenlijk van alle tijden. Voor de liefhebber dus, en van ons de vraag of jij dat bent? Meld jij je driftig aan bij het leger van 2,8 miljoen Castle Crashers tot dusver of kunnen die prinsessen wat jou betreft bij de knieën afgezaagd worden? Laat het ons weten in de comments.

Castle Crashers komt naar Steam

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch