Menu Premium

Bungie toont Prison of Elders uit Destiny: House of Wolves

Gamekings Redactie 06/05/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Vandaag stond de laatste stream rondom de naderende Destiny DLC, genaamd House of Wolves, op het programma. Na de nieuwe social place en Trials of Osiris werd ditmaal het meest vage deel van de DLC opgehelderd, namelijk de Prison of Elders. Na veel geruchten, die over het algemeen bleken te kloppen, is het hoge woord eruit: het gaat inderdaad om een horde-modus waarin je het moet opnemen tegen waves van vijanden.

De Prison of Elders is een gevangenis gelegen in de Reef. Waarom zou je in een gevangenis moeten vechten als Guardian? Ter bewaking? Nee, je moet het zien alsof je wordt uitgedaagd door de gevangenen. Het verhaal is namelijk zo dat de gevangenen (lees: generieke vijanden die je in de hele game tegenkomt) nieuwe uitrusting kunnen verdienen. Dat kunnen zij niet alleen, maar jij als Guardian ook. Je wordt via een aantal quests naar deze modus toe geleid.

Wanneer je eenmaal de mogelijkheid om toe te treden krijgt, is het duidelijk wat de bedoeling is. Je neemt het met een team van drie Guardians op tegen hordes vijanden. Hiervoor hoef je niet eerst weer vrienden op te trommelen, maar kan je een gevangenisbezoekje brengen wanneer je wilt, want ja, er is matchmaking! Dit geldt echter wel alleen voor de laagste moeilijkheidsgraad die meer voor plezier bestaat dan voor echte uitdaging en hoge beloningen. Deze is dan ook zo vaak te spelen als je zelf wilt en de, relatief lage, beloningen zal je ook telkens opnieuw ontvangen.

Nadat je in de Prison of Elders dropt, zie je vier deuren. Achter elke deur schuilt een immense arena die varieert per ras. In elke arena moet je het drie rondes vol zien te houden, wanneer je die overleeft, keer je terug naar de wachtruimte en ga je naar de volgende arena. Om de spanning er in te houden, moet je soms naast het overhoop schieten van een horde ook andere doelen voltooien. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je opgedragen wordt om drie bommen onschadelijk te maken. Elk arena kent een willekeurig gekozen modifier. Deze loopt uiteen van bekende modifiers als juggler, solar burn en lightswitch, tot nieuwe modifiers. Nieuwe modifiers zijn onder andere ‘catapult’, waardoor je granaten een lagere cooldown hebben en een modifier waardoor primaire wapen meer schade aanrichten.

Zodra het schietgeweld eenmaal aan de gang is, is het ook goed aan de gang. Je wordt van alle kanten belaagd en het is dus flink oppassen geblazen. Je kan alleen op de been geholpen worden door teammaten, dertig seconden nadat je bent neergegaan. Als het hele team dood is, volgt er een wipe en moet je opnieuw beginnen met ronde één van die kamer. Het in leven blijven kan nog knap lastig worden, aangezien de Prison of Elders meer blijkt te zijn dan een horde-modus. De term arena is namelijk meer op z’n plaats, aangezien de secundaire doelen en vallen ook fataal kunnen worden. Toch zijn de doelen, naast een behoorlijk opgave, ook vrij nuttig om te voltooien. Je kunt namelijk beloningen krijgen als een kist met oneindig veel munitie voor zware wapens of een speciaal kanon om de volgende rondes in die kamer mee door te komen. Daarnaast kom je ook bosses tegen in de Prison of Elders die soms een speciale behandeling vragen. Zo is er bijvoorbeeld een Cabal-boss die telkens een ander element als schil heeft, waardoor je telkens van wapen moet wisselen.

Als je de Prison of Elders doorlopen hebt, word je beloond met een ‘treasure key’. Deze laat de vloer in de startkamer wegzakken en wat er onder schuil gaat, is nog geheim. Daarnaast wordt je, afhankelijk van het niveau, beloond met andere zaken. Denk hierbij aan experience voor de House of Judgement. de factie achter de Prison of Elders, en Etheric Light, wat nodig zal zijn om level 34 te bereiken.

De DLC introduceert ook de armor- en weapon core. Dit zijn materialen die je krijgt bij het voltooien van het event op bepaalde levels. Deze kun je vervolgens meenemen naar de betreffende NPC in de Queen’s Bay en inruilen voor uitrusting en wapens, die elke week veranderen.

Prison of Elders is dus zoals eerder genoemd op verschillende levels en dus op verschillende moeilijkheidsgraden te voltooien. Zo is er een level 28, level 32, level 34 en level 35 niveau. Deze roteren elke week en Bungie kondigde aan dat er zes verschillende Prison of Elder-versies beschikbaar zijn. De drie hoogste levels zijn eens per week te voltooien, maar voor de mensen die uit zijn op plezier, staan de poorten van de level 28 versie altijd open, mede dankzij de matchmaking. Deze laagste moeilijkheidsgraad kent dan ook geen rotatie, maar staat vast. Ook het hoogste niveau zal je telkens belonen wanneer je deze voltooit.

Dit was de laatste update rondom de Destiny: House of Wolves vanuit Bungie op Twitch, voordat de DLC verschijnt op 19 mei. Geen livestreams meer dus, maar vast en zeker wel nog wat details de komende twee weken. Ben jij al enthousiast?

Bungie toont Prison of Elders uit Destiny: House of Wolves

Bungie toont Prison of Elders uit Destiny: House of Wolves

 

 

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch