Menu Premium

Bungie onthult de klassen en rassen van Destiny

Gamekings Redactie 04/04/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

We kijken reikhalzend uit naar de nieuwe ambitieuze MMO shooter van Bungie. En zoals het een goede MMO betaamt, bepaal je ook hier precies wie of wat je wilt zijn. Bungie onthult de klassen en rassen van Destiny.

Als je van Massive Multiplayer Online Role Playing Games oftewel MMORPG’s houdt, dan is het je niet onbekend dat je voor veel keuzes komt te staan. Dat begint al vanaf het moment dat je de game opstart. Alvorens jouw avontuur te beginnen dien je je afkomst en je uiterlijk te kiezen. Op deze manier ontwikkel je een sterke band met je character en wordt de online wereld door een divers scala aan characters bevolkt.

Bungie’s ambitieuze nieuwe multiplatform MMO shooter leent veel elementen van traditionele Massive RPG’s. Denk aan de gedeelde open wereld en de a-lineaire structuur. Vandaag onthulde de studio de rassen waarmee je vermoedelijk in het begin van 2014 kunt los gaan.

Om te beginnen is er het menselijke ras, The Humans, dat in de laatste grote aardse stad bivakkeert. Zij worden beschermd door the Traveler, een grote buitenaardse bol die mysterieus boven het aardoppervlak hangt. Over The Humans wordt gezegd dat ze gehard, ongecompliceerd en herkenbaar zijn.

Met het vormgeven van het tweede ras, The Awoken, heeft Bungie inspiratie geput uit vampieren, geesten, engelen en elven. Die combinatie klinkt even exotisch en mooi als wreed en angstaanjagend.

Misschien wel een cliché in een MMO shooter, maar daarom niet minder bruut is het Exo ras. The Exo zijn sinister en sterk. Het zijn onvermoeibare oorlogsmachines. Voor inspiratie voor dit brute ras keek Bungie naar zombies, Master Chief en Terminator. Vet!

Na het kiezen van een van de bovenstaande rassen kies je dan een vechtstijl die het best bij je past. Bij de launch zullen er hiervan ook drie beschikbaar zijn. The Titan, the Hunter en the Warlock. De Titan is een futuristische soldaat die niet veel zal verschillen van de gebruikelijke space marines. De Hunters lijken meer de stealth kant op te gaan met hun draagbare cloaks. De Warlock klasse is meer te vergelijken met een soort space wizard.

Gegarandeerd dynamische gameplay dus, wanneer de verschillende rassen en klassen het tegen elkaar opnemen. Het is te hopen dat het niet ten koste gaat van de onderlinge balans. Bungie kennende moet dat wel goed komen. Intern bij de ontwikkelaar was het wel even een issue of het ‘wel kon’, dat de wizard klasse met geweren rondliep. Vervolgens besloten de beste mensen dat het best kan, want in Destiny “zijn geweren net als zwaarden”.

We zijn weer wat info rijker over het monsterproject van Bungie. Nu kunnen we alvast gaan bedenken welk ras en welke klasse we begin 2014 gaan kiezen…

Bungie onthult de klassen en rassen van Destiny

Bungie onthult de klassen en rassen van Destiny

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch