Menu Premium

Boxed games blijven altijd bestaan volgens Microsoft’s Bhardwaj

Gamekings Redactie 23/09/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Dat het downloaden van games met de dag populairder wordt, wisten we al even. Bedrijven als Sony en Microsoft zien de downloadaantallen in hun PlayStation Store en Marketplace flink stijgen, omdat het een tripje naar de winkel scheelt. Het is daarom redelijk verrassend te noemen dat de Xbox Live-product manager, Pav Bhardwaj, hier anders over denkt. Boxed games blijven altijd bestaan volgens Microsoft’s Bhardwaj. Nu nog maar zien of hij gelijk gaat hebben.

“Arrr, I’m a pirate!” is het eerste wat in mij opkomt als ik denk aan downloadbare titels. Toch gaat het downloaden van games in de meeste gevallen gewoon op de legale manier en niet per se via dubieuze wegen. Ondanks dat het downloaden van games in de afgelopen jaren behoorlijk makkelijk is geworden (bijvoorbeeld via Steam), blijven veel gamers kiezen voor de ‘oude vertrouwde’ boxed games. Als we de productie manager van Microsoft moeten geloven, zal dit ook nog wel even zo blijven. In een interview zegt hij het volgende hierover: “Er zal altijd ruimte zijn voor zowel boxed als downloadbare games. Denk bijvoorbeeld aan de Special Edition’s. Die komen vaak in een mooi hoesje en echte liefhebbers vinden dat ook iets waard”. Ook maakt Bhardwaj duidelijk dat het gamelandschap aan het veranderen is, maar dat beteken niet per se dat de boxed games verdwijnen. Gamers die al even meedraaien, zullen nog geruime tijd boxed games blijven kopen, gewoon uit gewenning, aldus Pav.

De laatste jaren hebben we grote verschuivingen gezien in het gamelandschap. Zo zijn er bijvoorbeeld veel meer vrouwen op de console gaan gamen dan voorheen en zien we gamen meer als een gezinsbezigheid, dan alleen achter je computertje te zitten spelen. Of Pav Bhardwaj daadwerkelijk gelijk heeft… Daar kunnen we maar op één manier achterkomen, de tijd zal het leren.

Boxed games blijven altijd bestaan volgens Microsoft's Bhardwaj

Boxed games blijven altijd bestaan volgens Microsoft’s Bhardwaj

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch