Launch Trailer voor Action-RPG Ys Memoire: The Oath in Felghana
Reis af naar Felghana.
Nog geen account? Registreer hier
Voor vele zal het niet meer dan normaal zijn: computerles. Voor diegene die wat ouder zijn onder ons was het, naast apenkooien, misschien wel het leukste wat je kon doen. Naast dat je op de PC kon leren blindtypen en woorden kon oefenen was menig PC ook verbonden met het internet – met alle gevolgen van dien. In het Verenigd Koninkrijk doen ze anno 2021 een stap verder. Hier kunnen kinderen op het lager onderwijs leren hoe ze een eSports toernooi moeten organiseren.
Dit is toch wel een les waar je van droomt als kind. Niet per se het organiseren natuurlijk; dat zal bijzaak zijn. Nee; bezig zijn met gamen tijdens de les is een offer you can’t refuse. Voor leraren in het Verenigd Koninkrijk is er door Digital schoolhouse, in samenwerking met Nintendo en Outright Games, een zes weken leerplan beschikbaar. Hierin krijg je natuurlijk het curriculum, een hoop templates en als kers op de taart de kans om een écht eSports toernooi bij te wonen met de klas. Je kan kiezen uit Mario Kart 8 Deluxe, Race with Ryan en Crayola Scoot. Ook zou je voor een eigen game kunnen kiezen maar dit alles is natuurlijk wel afhankelijk van de PEGI-leeftijd. Alhoewel menig van ons vroeger al flierefluitend en schaterlachend GTA aan het spelen waren kan dat niet gepromoot worden door een organisatie voor basisschool kids.
Wij gamers nemen eSports al jaren serieus en de laatste jaren doet het grote publiek dat ook. Waar toernooien van Starcraft II in eerste instantie veel bekijks trokken neemt voornamelijk League of Legends nu het voortouw. Nu gaming sowieso al vanaf vroege leeftijd begint, en met de toevoeging van een curriculum voor kinderen van 8 tot 11 jaar in het Verenigd Koninkrijk, is dit een trend waar we gelukkig nog lang niet vanaf zijn. Ook uit de enquête die werd gehouden onder leraren blijkt het toevoegen van dit curriculum een groot succes. 55% van de leraren meldden dat de kinderen een hoger cijfer dan bij andere vakken haalden. En daarnaast waren de kinderen ook een stuk meer betrokken bij de lessen als het over eSports, lees: gaming, ging. En dan wil men ons nog vertellen dat gaming alleen maar verslavend werkt. Al met al dus een daverend succes voor gaming en eSports en wie weet gaan kinderen met dit vak erbij school ook nog eens écht leuk vinden.