Menu Premium

Backgammon Blitz is aangekondigd door The Fyzz Facility

Gamekings Redactie 07/11/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Hoe populair videogames ook mogen zijn, ook bordspelen genieten nog altijd universele aantrekkingskracht. Je kunt er lacherig en grappig over doen, maar Backgammon Blitz is aangekondigd door The Fyzz Facility.

Tussen alle visuele krachtmetingen die momenteel plaatsvinden in de game-industrie is het makkelijk de wat simpele games over het hoofd te zien. Uitgever The Fizz Facility ziet kans om een eeuwenoud en wereldwijd gespeeld bordspelletje in videogamewereld te droppen. Het betreft hier het bordspel Backgammon Blitz dat met flair gaat verschijnen voor de PlayStation 3, PlayStation 4 en PS Vita als tijdelijke exclusieve titel. BAM!

Net als andere ogenschijnlijk eenvoudige bordspelen als dammen en schaken, vergt Backgammon een immens strategisch inzicht om je tegenstander te slim af te zijn. De game ziet er in al zijn simpliciteit zeer geraffineerd uit en heeft best een ‘zen’ vibe. De toevoeging ‘Blitz’ in de titel doelt op de gelijknamige spelmodus. Dat is een soort arcademodus die meer vergt van je tactische denken.

Het talent dat achter deze elite bordspel-videogame schuilgaat was eerder al verantwoordelijk voor soortgelijke games als Hustle Kings en Pure Chess. Aan dit soort games begin je niet zonder enige uitleg en daarom lanceert ontwikkelaar VooFoo Studios een demo waarin je haarfijn wordt uitgelegd hoe de regels in elkaar steken, mocht je er nog niet bekend mee zijn. Mocht je besluiten de volwaardige game te downloaden, dan krijg je naast de Blitz-mode tevens een a-synchrone multiplayer-mode die zó snel loopt dat het lijkt alsof je Backgammon Blitz in realtime multiplayer speelt.

Games als deze zijn perfect om met die ene verre vriend online te spelen, wanneer je wel even iets anders wilt dan de gebruikelijk multiplayer videogame-ervaring. Er is nog geen specifieke releasedatum bekend, maar deze winter kunnen we met Backgammon Blitz aan de slag.

Backgammon Blitz is aangekondigd door The Fyzz Facility

Backgammon Blitz is aangekondigd door The Fyzz Facility

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch