Menu Premium

Activision Blizzard koopt Candy Crush-ontwikkelaar King

Gamekings Redactie 03/11/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Games zijn entertainment en met entertainment valt veel, heel veel, te verdienen. Het gebeurt dan ook meer dan eens dat grote bedrijven anderen opkopen, om zo door te kunnen groeien. Zo ook Activision Blizzard, dat zojuist heeft aangekondigd King over te nemen voor het schamele bedrag van 5.9 miljard dollar.

Iedereen heeft wel eens van King gehoord en waarschijnlijk – al dan niet stiekem – een game van de ontwikkelaar gespeeld. Met games als Candy Crush en Farmville heeft King zich in korte tijd opgewerkt tot een financiële grootmacht in de mobiele game-industrie. Nu Activision Blizzard het bedrijf overneemt, zal de uitgever naar eigen zeggen een enorme sprong maken in het mobiele segment, waardoor het bedrijf “een wereldwijde leider op het gebied van interactieve entertainment op mobiele, console- en pc-platforms” wordt. “We hebben King lang bewonderd voor hun begaafdheid om leuke en diepgaande free-to-play games te maken”, stelt Bobby Kotick, CEO van Activision Blizzard. Hij vervolgt: “Activision Blizzard zal King de nodige ervaring, ondersteuning en inverstering leveren om het erfgoed uit te breiden en de potentie te verwezenlijken.”

Heb jij wel eens een game van King gespeeld? Wat vind jij van deze zet van Activision Blizzard? Laat het weten in de comments!

Bron: Activision Blizzard

Activision Blizzard koopt Candy Crush-ontwikkelaar King

Activision Blizzard koopt Candy Crush-ontwikkelaar King

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch