Menu Premium

Microsoft neemt Minecraft-ontwikkelaar Mojang mogelijk over

Gamekings Redactie 10/09/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

In 2012 kwam het immens populaire Minecraft voor het eerst naar de console. De game kwam uit op de Xbox 360 en was, naast de PC-versie, meer dan een jaar lang exclusief te spelen op de console van Microsoft, voordat die uitkwam op de PlayStation 3. Vandaag is het gerucht naar buiten gekomen dat Microsoft de ontwikkelaar van Minecraft, Mojang, wil overnemen. Kosten? Zo’n slordige twee miljard Amerikaanse dollars.

Het akkoord gaan met een overname zou een opvallende keuze zijn van Markus Persson, de oprichter van Mojang. Markus heeft altijd een sterke voorkeur gehad voor de indie scene en een overname door een grote multinational past nu niet direct in dat plaatje. Toch schijnen de onderhandelingen over de overname zich al in een vergevorderd stadium te bevinden. Een uiteindelijke deal wordt naar waarschijnlijkheid deze week of begin volgende week gesloten. Verwacht wordt dat Persson na de overname door Microsoft niet langer voor het bedrijf werkzaam zal zijn. Het lijkt erop dat de exclusieve release van Minecraft op de Xbox 360 in 2012 een basis heeft gelegd voor deze onderhandelingen.

Overigens hoef je nu niet bang te zijn dat je Minecraft straks alleen maar op de PC, Xbox 360 en Xbox One kan spelen. Volgens de geruchten blijft de game beschikbaar op alle platformen waar hij reeds voor is verschenen, dus ook voor de PlayStation 3 en PlayStation 4. Het verhaal gaat dat Microsoft zich vooral wil bezighouden met Minecraft-speelgoed en films. Gezien het grote bedrag van de overname, lijkt een toekomstige game die exclusief voor platformen van Microsoft uitkomt echter niet zo gek. Wat zijn jouw gedachten over een eventuele overname van Mojang door Microsoft?

Microsoft neemt Minecraft-ontwikkelaar Mojang mogelijk over

Microsoft neemt Minecraft-ontwikkelaar Mojang mogelijk over

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch