Menu Premium

The High Life Update voor GTA Online is nu uit

Gamekings Redactie 13/05/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Als je nu je Xbox 360 of PlayStation 3 aanslingert, een kopietje van Grand Theft Auto V erin propt en over een fatsoenlijke internetverbinding beschikt dan staat er een dikke update voor het online-landschap van Rockstars game voor je klaar, want The High Life Update voor GTA Online is nu uit!

De update brengt een verscheidenheid aan nieuwe features naar het virtuele Los Santos. Als eerste is het mogelijk jouw woningcomplex flink uit te breiden, want wie heeft er nu genoeg aan slechts één huis. Nee, een echte player heeft er minstens twee nodig. Om het echte high life-gevoel te ervaren zijn er vijf nieuwe woningen beschikbaar: de Eclipse Towers in Vinewood, Richards Majestic in Rockford Hills, Tinsel Towers in Little Seoul, 4 Integrity Way in Downtown en Del Perro Heights aan het strand. Voor ieder wat wils dus. De woningen zijn via de reguliere manier te kopen, door er simpelweg heen te rijden en de instructies te volgen, of via Los Santos’ online-makelaar: Dynasty8realestate.  

Als je dan over een tweede huis beschikt, wil je natuurlijk ook meerdere voertuigen hebben. Minstens twee per huis als het even kan. The High Life update brengt om deze reden drie nieuwe auto’s én een nieuwe motor naar je game: de Enus Huntley S, Debauchee Massacro, Pegassi Zentorno en de Dinka Thrust. Deze dikke bakken scoor je via Legendary Motorsport. De nieuwe voertuigen kun je overigens ook gebruiken in de Story Mode, want ze zijn gewoon beschikbaar via de garages. Buiten de nieuwe honken en bolides komt er ook nog een nieuw wapen met de update mee, namelijk de Bullpup Rifle, die je kunt kopen bij Ammu-Nation. Bij een nieuwe bak, woning en wapen hoort natuurlijk een nieuwe outfit, daarom zijn er een aantal nieuwe uitdossingen toegevoegd, waarmee je geheel in stijl onrust kunt zaaien.

Afgezien van cosmetische toevoegingen, kent de update ook enkele veranderingen aan de gameplay. Zo is de nieuwe Mental State-status beschikbaar. Deze status beloont etiquette en bestraft lomp en gevaarlijk gedrag. Als je veel mensen neermaait, wordt de rode stip op de map die de locatie van jouw speler aangeeft steeds beter zichtbaar voor de anderen. Dit zorgt ervoor dat je wellicht minder snel een aantal voetgangers schept onderweg naar huis of een missie.

Ook is er een nieuwe race-modus beschikbaar getiteld: Non-Contact. In deze modus zijn alle auto’s transparant, niet onzichtbaar, maar wel onkwetsbaar. Zo hoef je je dus minder zorgen te maken om tegenstanders die je afsnijden of gewoonweg in de weg rijden, je kunt er dan gewoon recht doorheen. Pas wel op voor reguliere auto’s en obstakels, want hier knal je wel gewoon op kapot. Als je zelf geen behoefte hebt om te racen, kun je nu ook je vrienden bekijken via de Friend Spectate-optie in het Friends menu.

Als laatste zijn er enkele gebaren toegevoegd, zodat je na een domme actie van een vriend hem een facepalm kunt tonen, of na het winnen van een race je tegenstanders een vernederende klap op hun schouders kunt geven. Misschien wel de minste grote toevoeging uit de gehele update, maar vast en zeker tof voor een aantal eer-krenkende situaties.

The High Life Update voor GTA Online is nu uit

The High Life Update voor GTA Online is nu uit

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch