Menu Premium

MouseCraft verschijnt in mei op de PlayStation Vita

Gamekings Redactie 12/02/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Sony is erg hard bezig de indie-markt te veroveren, we zien vaker indie-titels verschijnen voor de PlayStation 3 en 4 en steeds meer indie-games vinden hun weg naar de handheld van Sony. Af en toe zijn dit geheel nieuwe titels, maar ook een game als Outlast die eerder al voor de PC verscheen, wordt uitgebracht op de hardware van Sony. Sony’s handheld wordt zeer binnenkort uitgebreid met nog zo’n kekke titel, want MouseCraft verschijnt in mei op de PlayStation Vita.

MouseCraft combineert een aantal klassieke puzzel- en platform-elementen. De gameplay is vrij simpel. Er zijn drie muizen die dolgraag de stukken kaas aan het einde van het level willen oppeuzelen. De weg is helaas geblokkeerd met allerhande obstakels, dus aan jou de taak deze vrij te ruimen. Je bestuurt de muizen zelf niet, maar juist de omgeving, de obstakels. Volgens de ontwikkelaar is het een soort combinatie van de gameplay van Lemmings en Tetris. Een totaal van vijftig levels staat in mei voor je klaar, welke steeds net een stukje moeilijker worden. Zo denk je de gameplay uitgevogeld te hebben en dan wordt het gewoon nog wat lastiger. Buiten de reguliere levels bestaat er ook nog een Leaderboard, zodat je het op kunt nemen tegen andere spelers, kent de game een ranking-systeem en een aantal collectables. Oh en het is ook nog mogelijk je eigen levels te bouwen in de level-editor.

Het lijkt er op dat MouseCraft je best een aantal treinreisjes zal vermaken, als de levels en puzzels, tenminste wat inventiever zijn dan de naam van de game. De game voor de Vita verschijnt in mei gelijktijdig met de PC-versie.

MouseCraft verschijnt in mei op de PlayStation Vita

MouseCraft verschijnt in mei op de PlayStation Vita

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch