Menu Premium
Loading...

The Banner Saga Launch Trailer

Gamekings Redactie 14/01/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Ben je een groot liefhebber van games? Waarschijnlijk wel, want anders las je dit niet. Ben je bij toeval ook een fan van Vikingen? Dan heb je waarschijnlijk wel eens van The Banner Saga gehoord. The Banner Saga is een tactische role-playing game met een Vikingenthema, zoals je uitgebreid kunt zien in de The Banner Saga Launch Trailer, en dat betekent natuurlijk niets minder dan dat de game vanaf vandaag beschikbaar is.

Een aantal oud-werknemers van BioWare besloten in het begin van 2012 een eigen indiestudio op te richten, in de vorm van Stoic, met als eerste resultaat The Banner Saga. Gek genoeg kwam de multiplayer-modus van deze titel al in februari 2013 uit als standalone titel, maar nu is het tijd voor de singleplayer-content. The Banner Saga heeft qua gameplay iets weg van titels als Final Fantasy Tactics, maar alles in een nieuw jasje. Het is volgens de mannen van Stoic de bedoeling dat de personages een grote rol gaan spelen, met naast tactische gameplay ook een sterk verhaal. Het is de bedoeling om in conversaties die de personages met elkaar voeren goede keuzes te maken, waardoor je zelf invloed hebt op waar het geheel heengaat.

Gezien The Banner Saga pas sinds vandaag beschikbaar is op de PC (ook Linux en Mac OSX), iOS, PlayStation 3 en Xbox 360 weten we natuurlijk nog niet of het een groot succes gaat worden. Dat hangt natuurlijk ook mede af of mensen aangezet worden om de game te proberen en daar moet de The Banner Saga Launch Trailer voor zorgen. Heb jij ‘m al gezien? Zo niet, check ‘m hier!

The Banner Saga Launch Trailer

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch