Menu Premium

Yoshi’s New Island verschijnt op 14 maart

Gamekings Redactie 10/01/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Inmiddels is het een tijdje geleden dat er een game is uitgekomen met Yoshi in de hoofdrol. De eerste keer dat we hoorde van Yoshi’s New Island was tijdens de laatste E3, maar toen ontbrak het nog aan een officiële titel. Inmiddels weten we dat het hier gaat om Yoshi’s New Island. Nu weten we ook wanneer de game verschijnt, want Yoshi’s New Island verschijnt op 14 maart op de Nintendo 3DS.

Het team dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van deze game wordt geleid door Takashi Tezuka. Dit was ook tijdens het originele Yoshi’s Island, wat inmiddels dateert uit 1995, ook het geval. Voor degene die deze versie van Yoshi’s Island destijds hebben gespeeld, is dit late vervolg misschien wel extra leuk. Deze nieuwe game in de franchise is namelijk een vervolg op de originele game. In het verhaal draait het erom dat Yoshi ervoor moet zorgen dat hij Baby Mario door allerlei nieuwe omgevingen in veiligheid moet zien te brengen.

De stijl van deze game is vergelijkbaar met eerdere Yoshi-games. De omgevingen waarin het verhaal zich afspeelt, lijken wel een beetje alsof ze met krijt, olieverf en/of waterverf zijn ingekleurd. Hierdoor heeft de game een herkenbaar en lekker kleurrijk stijltje. Natuurlijk kan Yoshi nog steeds bijten naar vijanden, maar als dat niet wil helpen, kan hij altijd nog gooien en smijten met eieren. Herkenbare, maar tegelijkertijd leuke gameplay-elementen die in de nieuwe Yoshi’s Island te vinden zullen zijn.

Wanneer we de winter bijna hebben doorstaan, lijken we aan de slag te kunnen gaan met Yoshi’s Island. Nintendo is namelijk niet geheel duidelijk of de releasedatum die nu genoemd wordt een wereldwijde releasedatum is. Veel langer dan 14 maart gaat het naar alle waarschijnlijkheid niet duren, als de Amerikanen op ons Europeanen worden voorgetrokken. Laten we voor het moment dus maar even van het positieve uitgaan. Yoshi’s Island verschijnt exclusief op de Nintendo 3DS en is zowel via de eShop als via de winkel te verkrijgen op de eerdergenoemde datum.

Yoshi's New Island verschijnt op 14 maart

Yoshi’s New Island verschijnt op 14 maart

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch