Menu Premium

Ubisoft verklaart uitblijven van nieuws over Rainbow Six: Patriots

Gamekings Redactie 13/12/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Eind 2011 werd de game aangekondigd, Rainbow Six: Patriots, zou de nieuwe titel worden in de reeks Tom Clancy-games. Ten tijde van het overlijden van Tom Clancy werd gevreesd voor het overleven van de titel, maar Ubisoft liet al snel weten nog steeds verder te gaan met het maken van games rondom de verhalen van de beroemde schrijver. Lange tijd bleef het echter stil rondom de game, er kwamen geen nieuwe beelden naar buiten en Ubisoft wilde weinig kwijt over het reilen en zeilen achter Patriots, behalve dat de game uitgesteld werd naar de next-gen consoles. Vandaag kwam hier verandering in, want Ubisoft verklaart uitblijven van nieuws over Rainbow Six: Patriots in een interview met IGN.

President van Ubisoft’s Amerikaanse-tak, Laurent Detoc, legt in een interview met IGN uit, waarom het zo lang stil is geweest rondom Patriots en waarom hij denkt dat de overstap naar de next-gen de juiste is. “We hadden een team, met een interessante visie, echter werkte het uiteindelijke resultaat niet, dus moest het allemaal opnieuw”, aldus Detoc. “Binnen Ubisoft bestaat er een editorial-groep, die alle projecten keuren, als het hen niet bevalt, gaat het project niet door”. “Er wordt dan gekozen een andere invalshoek te hanteren, maar ook dat pakt niet altijd uit”. Rainbow Six moest opnieuw worden uitgevonden aldus Detoc, maar nu met de voordelen die de next-gen consoles met zich meebrengen. Ook vermeldt Detoc in het interview dat het mogelijk is dat de naam ‘Patriots’ vervalt en het dit keer niet de welbekende terroristen zullen zijn die de antagonisten vertolken in de game, maar er mogelijk voor een andere benadering wordt gekozen.

Als we de woorden van Detoc mogen geloven, is het project dus nog niet geheel van de baan, maar moesten er veranderingen plaatsvinden die de nodige tijd hebben gekost. Ik ben het in elk geval geheel met de man eens dat “als het team niet tevreden is met het ingeslagen pad, ze de game ook niet uitbrengen”. Bovendien zie ik liever een nieuw deel, hoe ze het uiteindelijk ook mogen noemen, dat draait op de Xbox One en PlayStation 4, dan een niet werkende titel met verouderde graphics en gameplay-elementen op de Xbox 360 en PlayStation 3.

Ubisoft verklaart uitblijven van nieuws over Rainbow Six: Patriots

Ubisoft verklaart uitblijven van nieuws over Rainbow Six: Patriots

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch