Menu Premium

Amerikaanse versie van Ryse: Son of Rome mist sexscenes

Gamekings Redactie 10/11/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het was al bevestigd dat Ryse: Son of Rome seksueel getinte beelden bevat. Dit wordt blijkbaar echter niet in alle landen toegestaan, want de Amerikaanse versie van Ryse: Son of Rome mist sexscenes. Geen boobs voor ‘the land of the free’ dus.

UPDATE: P.J. Estevez laat nu via Twitter weten dat in de VS-versie helemaal geen content geschrapt wordt. Zo zegt hij: “Alle versies zijn hetzelfde”.

Alhoewel hij er niet teveel over los kon laten, heeft P.J. Esteves bevestigd dat er gewaagde beelden in Ryse: Son of Rome komen te zitten. P.J. maakt deel uit van het team ontwikkelaars bij Crytek dat bezig is met de Xbox One exclusive titel.

Ryse: Son of Rome, de naam zegt het al, speelt zich af in de tijd van het Romeinse Rijk. En zoals uit de geschiedenisboeken bekend is, waren de Romeinen niet de meest beschaafde jongens. Nu is het zo dat Crytek haar game zoveel mogelijk historisch correct wil houden, waardoor de speler zich optimaal in het Romeinse tijdperk kan wanen. Crytek heeft er daarom voor gekozen om scenes in de game te plaatsen die seksueel getint zijn. Alleen niet alle landen zijn even blij met die beslissing. De Amerikaanse versie van Ryse: Son of Rome mist daardoor bijvoorbeeld bepaalde sexscenes. In een interview met Gameswelt zegt P.J. Esteves het volgende erover:

“Laten we zeggen dat er bepaalde missies in de game zitten die gewaagde gedeeltes bevatten. Ik kan er verder niks over zeggen. In Duitsland is het okay. In de Verenigde Staten hebben we er een paar stukken uit moeten knippen, maar ja, er zijn er een paar. Ik bedoel, het is het Romeinse Rijk, en iedereen weet waar het Romeinse Rijk voor stond. Dus we hebben geprobeerd het smakelijk te houden, maar tegelijkertijd doen we de historie ook opleven en proberen we je te laten voelen alsof je in dat tijdperk bent. En dat is geen eufemisme voor iets.”

Het bestuur van Elektronische Entertainment in de VS had eerder bekendgemaakt dat de Amerikaanse versie van Ryse: Son of Rome een paar topless vrouwen met bodypaint en lekkernijen op ontblote lichaamsdelen bevat. Verder is er een scene waarin een vrouw indirect fellatio uitvoert, maar géén expliciete sexscenes werden in de beoordeling genoemd. De Amerikanen zullen dus waarschijnlijk een aantal van deze scenes moet missen wanneer de game daar op 22 november verschijnt.

Amerikaanse versie van Ryse: Son of Rome mist sexscenes

Amerikaanse versie van Ryse: Son of Rome mist sexscenes

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch