Menu Premium
Loading...

Thief Stories from The City Part 1 Trailer

Karim Shehata 01/11/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Volgend jaar verschijnt er een nieuw en tevens vierde deel in de Thief-franchise. Op de Xbox 360 en PlayStation 3 heeft hoofdpersonage Garrett tot nog toe niemand van zijn of haar spullen beroofd, maar dit gaat hij straks in Thief, onder het mom van ‘twee vliegen in één klap’, doen op de huidige én volgende generatie consoles. Hoe Garrett dit precies gaat aanpakken, kun je zien in de Thief Stories from The City Part 1 Trailer.

De game stond in eerste instantie alleen gepland voor een release op de next-gen consoles en de PC, maar de kersverse uitgever van de franchise, Square Enix, zou zich wel beseft hebben dat er meer exemplaren zijn te verkopen op de huidige, dan op de volgende generatie consoles. Dat Thief gebouwd is voor de next-gen blijft ook hierdoor gewoon een feit, waardoor de dieven-game natuurlijk in staat moet zijn om te laten zien wat de PlayStation 4 en de Xbox One aankunnen.

Wanneer deze game in februari 2014 verschijnt, breekt het de tienjarige afwezigheid van de franchise door. Het laatste deel, Thief: Deadly Shadows, verscheen in mei 2004 voor de originele Xbox en de PC. De eerste twee delen in de Thief-serie verschenen overigens alleen op de PC, waardoor het aankomende vierde deel in de franchise de eerste is die op alle op dat moment bekende consoles verschijnt.

Het wordt voor Square-Enix de eerste Thief-game die zij gaan uitgeven, omdat de Japanse uitgever enkele jaren geleden Eidos heeft overgenomen. In het verleden waren zij verantwoordelijk voor deze franchise, met Eidos Montreal als de originele uitgever van de games. Nu is diezelfde uitgever, onder dezelfde naam, de ontwikkelaar geworden van de serie. Of Eidos en Square Enix samen de handen in één kunnen slaan om een goede Thief-game te maken valt nu nog niet te beoordelen, maar van de sfeer kan in ieder geval alvast worden geproefd in de Thief Stories from The City Part 1 Trailer.

De dieven-game kunnen we natuurlijk pas echt beoordelen wanneer deze in februari 2014 verschijnt voor de Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 4 en de PC. De Xbox One-versie kunnen we pas aanschouwen wanneer Microsoft besluit de console in de Nederlandse winkels te leggen.

Thief Stories from The City Part 1 Trailer

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch