Menu Premium
Loading...

CastleStorm komt naar de PlayStation 3 en PS Vita op 5 november

Gamekings Redactie 17/10/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Terwijl PC-gamers en Xbox 360-bezitters al enige tijd aan de slag kunnen met CastleStorm, moeten de laatste stappen naar de PlayStation-apparaten nog gemaakt worden. De enige heuvel die nog in de weg zit is dat we ongeveer drie weken verder moeten zijn, want CastleStorm komt naar de PlayStation 3 en PS Vita op 5 november.

Ontwikkelaar ZEN Studios is vooral bekend van de pinball-games die zij gemaakt hebben, maar ook CastleStorm komt van hun hand. De game is wordt door de makers een ‘super genre mash up van 2D physics destruction en tower defense brawling’ genoemd. Een flinke mond vol, met jeugdsentiment als basis. Het is idee is namelijk ontstaan uit jeugdherinneringen, waarbij er LEGO-kastelen werden gebouwd en direct daarna kapot gegooid. Zo werkt dat in CastleStorm ook. Je bouwt een kasteel en moet deze verdedigen tegen de vijand, terwijl je met ze op de vuist gaat.

Het gevecht gaat tussen de ridders en de Vikings, maar waarom ze precies vechten is niet helemaal duidelijk. Waarschijnlijk weet je dat snel genoeg als je de game zou spelen. Vooral de puzzelelementen lijken CastleStorm interessant te maken. Toch zijn er verschillende modi. Het is mogelijk om de singleplayer-verhaallijn te doorlopen, zelf kastelen te bouwen in de castle editor, samen te spelen door middel van co-op en om online te gaan.

CastleStorm is een cross-buy game, dus wanneer de game aangeschaft wordt is dat gelijk voor de PlayStation 3 én de PS Vita. Zoals de titel al vertelt, komt de game uit op deze platformen op 5 november en dat wordt gevierd met een verse trailer!
CastleStorm komt naar de PlayStation 3 en PS Vita op 5 november

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch