Menu Premium

Assassin’s Creed IV: Black Flag uitspelen duurt tachtig uur volgens Ubisoft

Karim Shehata 17/10/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Wanneer de maand oktober in het jaar 2013 tot het verleden behoort, is het direct tijd voor één van de potentiële toppers van datzelfde jaar: Assassin’s Creed IV: Black Flag. De vraag is natuurlijk of je prioriteit uitgaat naar deze game, aangezien dit zeker niet de laatste blockbuster gaat zijn van dit aflopende kalenderjaar. Uitgeverij Ubisoft doet er in ieder geval alles aan om jouw geld de piratenrichting op te sturen, door bijvoorbeeld Watch Dogs uit te stellen naar 2014. Hoewel dit laatste niet de officiële reden was van het uitstel, is het natuurlijk niet onlogisch om te denken dat de verschijning van Assassin’s Creed IV: Black Flag een grote rol speelde in de beslissing om de game uit te stellen. Waarschijnlijk had je überhaupt geen tijd gehad voor Watch Dogs, want Assassin’s Creed IV: Black Flag uitspelen duurt tachtig uur volgens Ubisoft.

Deze redelijk specifieke uitspraak van de lead game designer van de game, Jean-Sebastian Decant, is overigens wel een optelsom. Het verhaal gaat je zo’n twintig uur van je tijd kosten, terwijl alle activiteiten in de grote open wereld je zo’n vijftig tot zestig uur aan comfort moet gaan opleveren. Dit is natuurlijk een redelijk gewaagde uitspraak van Decant, aangezien het beloven van velen uren aan gameplay tot nog toe vaak heeft geleid tot schuld.

De man kon overigens niet zo specifiek in gaan op de werkelijke grootte van de game. “Het is niet mogelijk om nu de exacte cijfers te geven, maar ik kan wel vertellen dat we drie grote steden hebben”, begint Decant. “Vergeleken met de eerdere games hebben we nu meerdere eilanden, vijftien unieke locaties en drie erg grote steden. Je doet er zo’n vijftien á twintig minuten over om de hele map over te steken, dus de game is volgens mij best wel groot”, aldus Decant.

Als het aan Decant ligt, wordt het dus smullen geblazen wat betreft Assassin’s Creed IV: Black Flag. De game belooft zo’n zeventig à tachtig uur te gaan duren, waardoor de gamers die vol voor deze game gaan wel even zoet lijken te zijn. Het wachten op deze game duurt overigens niet erg lang meer, want Assassin’s Creed IV: Black Flag verschijnt op 1 november voor de Xbox 360, PlayStation 3, Wii U en de PC. De PlayStation 4-versie verschijnt op de releasedatum van de console zelf (29 november), terwijl het wachten op de Xbox One-versie nog op zich laat wachten totdat de nieuwe console van Microsoft in 2014 het levenslicht ziet in Nederland.

Assassin's Creed IV: Black Flag uitspelen duurt tachtig uur volgens Ubisoft

Assassin’s Creed IV: Black Flag uitspelen duurt tachtig uur volgens Ubisoft

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch