Menu Premium

Call of Duty: Ghosts moet de verkooprecords van GTA V verbreken

Gamekings Redactie 17/10/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Kun je jezelf dit nog herinneren? Mocht je nu niet geklikt hebben: het is het bericht waaruit blijkt dat Grand Theft Auto V binnen een dag 800 miljoen dollar opgebracht heeft. Zo uit de losse pols is dat ongeveer 590 miljoen euro en als we even bedenken dat elk exemplaar gemiddeld voor zestig euro over de toonbank ging, zijn er bijna tien miljoen exemplaren verkocht in 24 uur. “Waarom is die jongen nu aan het rekenen?”, kun je denken. Dat doe ik niet zomaar, want Call of Duty: Ghosts moet de verkooprecords van GTA V verbreken. Denk je dat het ze gaat lukken?

Op het hoofdkantoor van uitgeverij Activision zijn ze tenminste erg hoopvol gestemd. Eerdere titels in de Call of Duty-serie verkochten namelijk als een tiet en braken records alsof het niets is. Vorige maand heeft Rockstar Games daar korte metten mee gemaakt, toen hun Grand Theft Auto V uitkwam. De release van GTA V is namelijk de allergrootste óóit in de geschiedenis van de game-industrie. In de eerste alinea van dit bericht vlogen er al wat cijfers om je oren die kunnen aantonen dat bijna iedereen die een console in de huiskamer heeft staan daar ook GTA V op speelt of gespeeld heeft.

Volgens Activision is het mogelijk om deze records te verbreken, zo blijkt uit een interview met MCVUK. Zij hebben het volste vertrouwen dat het allemaal kan en zien de toekomst kleurrijk in. Call of Duty: Black Ops II, het laatst uitgekomen deel in de serie, heeft in het Verenigd Koninkrijk alleen al meer dan 3 miljoen exemplaren verkocht en volgens de uitgeverij gaat Call of Duty: Ghosts nog beter ontvangen worden.

Zullen ze gelijk krijgen? Wordt de game niet ondergesneeuwd door de concurrentie? We weten het pas na 5 november, want dan ligt Call of Duty: Ghosts in de winkels voor de PC, PlayStation 3, Wii U en Xbox 360. Voor de PlayStation 4-versie moet er gewacht worden tot 29 november en het geduld moet opgebracht worden tot 2014 voor de Xbox One-versie.

Call of Duty: Ghosts moet de verkooprecords van GTA V verbreken

Call of Duty: Ghosts moet de verkooprecords van GTA V verbreken

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch