Menu Premium

Assassin’s Creed IV: Black Flag krijgt een ‘Rate This Mission’-systeem

Gamekings Redactie 01/10/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Je zou het maar hebben: je koopt een game met vol enthousiasme en komt er thuis achter dat het niet is wat je ervan verwacht had. De trailer zag er adembenemend uit, maar de missies zijn repetitief en saai. Ubisoft is benieuwd wat je van hun games vindt en heeft een oplossing bedacht om erachter te komen welke missies populair zijn onder fans. Het aankomende Assassin’s Creed IV: Black Flag krijgt een ‘Rate This Mission’-systeem, zodat de ontwikkelaar deze informatie kan gebruiken om het volgende deel nog beter te maken.

“Het idee achter dit systeem is bedoeld om fans de mogelijkheid te bieden hun mening te geven over de missies”, vertelde associate producer Sylvain Trottier van Ubisoft tijdens een interview. “De beoordeling is volledig anoniem en wordt gestuurd naar onze servers om te analyseren.”

Volgens Trottier is het een idee dat ontstaan is uit discussies die creative director Jean Guesdon en executive producer Sébastien Puel hadden met elkaar en is het systeem al vrij vroeg in het productieproces geïmplementeerd. Zo werd het ‘Rate This Mission’-systeem ook gebruikt tijdens de testfase van Assassin’s Creed IV: Black Flag om erachter te komen wat de testers vonden van wat ze speelden. Na elke missie die je speelt, krijg je (zoals in een aantal van de vorige delen) een scherm te zien hoe je de missie gespeeld hebt en rechts onderin is dan te zien dat je de missie een cijfer kunt geven. Mochten bepaalde missies totaal niet geliefd zijn, weet Ubisoft dat het volgende deel in de serie niet vol moet zitten met soortgelijke opdrachten.

Op 1 november komt Assassin’s Creed IV: Black Flag uit op de PlayStation 3, Wii U en Xbox 360. De PlayStation 4-versie ligt op 29 november in de winkels, de Xbox One-versie komt wanneer de console hier in de winkels ligt en PC-gamers kunnen aan de slag op 22 november. Ook is de game speelbaar op Firstlook 2013, aanstaande 5 en 6 oktober.

Assassin's Creed IV: Black Flag krijgt een 'Rate This Mission'-systeem

Assassin’s Creed IV: Black Flag krijgt een ‘Rate This Mission’-systeem

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch