Menu Premium

Farming Simulator is populair onder boeren volgens ontwikkelaar

Gamekings Redactie 26/08/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Als je de hele dag op de tractor zit om een hoop stront op het land te gooien, of met een stok achter je koeien aan zit, zodat ze doen wat je wilt, zou je denken dat je het wel hebt gehad als je ’s avonds eindelijk thuis bent. Niet is minder waar, want Farming Simulator is populair onder boeren volgens ontwikkelaar Giant Software.

Farming Simulator is een echte boeren sandbox-simulatie game. Je kunt je vrij rond bewegen en zelf bepalen wat je op welk moment gaat doen. Dat mensen die nog nooit een koe van dichtbij hebben gezien eens willen ervaren hoe het is om boer te zijn, dat kan ik volkomen begrijpen. Giant Software denkt er echter zelf iets anders over, want volgens hen zijn het namelijk juist de boeren die de game aanschaffen. Om precies te zijn, het zijn de kinderen van de boeren die de game spelen. Ze zien hun vader op grote tractoren rijden en stoere dingen doen, dingen die zij nog niet mogen. Daarom schaffen veel ouders voor hun kinderen Farming Simulator aan, aldus ontwikkelaar Giant Software. In Amerika alleen al zijn er 100.000 stuks van de game verkocht via Steam en voor dit soort simulatie-games is dat toch een behoorlijk aantal. De game heeft een relatief simpele besturing, hierdoor is het ook mogelijk dat kinderen vanaf 8 jaar zich al bezig houden met het boerenleven. Zodra de puberteit eraan komt, stoppen ze er volgens mij massaal mee, want dan is het ineens niet meer zo stoer op een tractor rond te rijden en de plantjes water te geven. Of ze kiezen ervoor om zich bezig te houden met het échte boerenleven.

Verrassend nieuws, maar enigszins begrijpelijk. Als je als kind je vader als je grote voorbeeld ziet, dan begrijp ik best dat je het werk van hem heel erg stoer vindt. Sowieso denk ik dat bij alle jongetjes de adem even wordt ingehouden als ze voor het eerst een tractor van dichtbij zien. Farming Simulator is te spelen op de PC, de PlayStation 3, de Xbox 360, de Nintendo 3DS en niet de vergeten de PS Vita. Binnenkort zal de game ook uitkomen op een aantal andere platformen met een uitbreiding, maar daar horen we binnenkort als het goed is meer van.

Farming Simulator is populair onder boeren volgens ontwikkelaar

Farming Simulator is populair onder boeren volgens ontwikkelaar

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch