Menu Premium
Loading...

Unknown 9: Awakening Review: Kopen, budgetbak of slopen?

22/10/2024 0 Tweet Het Like/Deel Het

De game ‘Unknown 9: Awakening’ is onderdeel van een compleet universum. Er is het stripboek (‘Unknown 9: Torment’) verschenen, je kunt luisteren naar het eerste seizoen van de podcast ‘Unknown 9: Out of Sight’ en je kunt eerste twee ‘Unknown 9’-romans lezen. Wat je noemt een vrij ambitieus project. JJ en Koos konden dit weekend met het spel aan de gang. Komt de ambitie van de franchise goed naar voren in deze titel of hebben we hier te maken met iets wat de budgetbak in moet. Of wie weet erger? Je krijgt het antwoord in de ‘Unknown 9: Awakening’ review.

Unknown 9: Awakening Review: Waarom is deze game uitgekomen?

In deze game ben je Haroona, een Quaester, die zich in een mysterieuze dimensie begeeft die overlapt met de echte wereld: de Fold. Je bent op een missie om verborgen kennis te achterhalen om de wereld te redden. Om dat te bewerkstelligen  moet ze haar unieke connectie met de Fold leren beheersen. Dan kan ze die krachten in de echte wereld gebruiken. Dit soort krachten blijven natuurlijk niet onopgemerkt en dus wordt Haroona al snel het doelwit van een splintergroepering die zichzelf de Ascendants noemt. Zij willen de Fold gebruiken om de geschiedenis van de mensheid te herschrijven. Maar dan op een vervelende manier.

Een mix van Uncharted, Star Wars en The Last of Us

Vanaf het moment dat je Unknown 9 opstart, zie je dat de game flink leentjebuur speelt als een mix van verschillende games. De manier waarop je jezelf door de omgeving verplaatst, doet denken aan ‘Uncharted’. Tegenstanders schakel je uit met iets wat erg op de Force van Star Wars en met het verhaal willen ze een snufje Last of Us toevoegen. Grote namen. En beter goed gestolen dan slecht bedacht. Maar pakt deze mix goed uit? Of biedt het een slap aftreksel van de eerder genoemde  games. JJ en Koos gaan het je uitleggen in deze video.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch