Menu Premium
Loading...

The Plucky Squire Review: Kopen, budgetbak of slopen?

25/09/2024 0 Tweet Het Like/Deel Het

Hoogste tijd voor een kleine game. Een kleinood zoals JJ altijd zegt. The Plucky Squire is een bijzonder spel dat ons al vanaf het begin af aan opviel. Met name de insteek wist ons te boeien. De game speelt zich af en in een ‘open wereld’ in de vorm van een boek. Een level is zeg maar een bladzijde. De uitdagingen los je onder andere op door de juiste woorden in zinnen te plaatsen. Hoe cool is dat gevonden? Huey dacht dit ook en wierp zich onmiddellijk op als vrijwilliger om de game te testen. JJ voelt hem aan de tand over zijn ervaringen. Heeft de innovatieve aanpak geleid tot een vet spel? Je krijgt het antwoord in de The Plucky Squire review.

The Plucky Squire review: Leidt innovatie ook tot een pakkende game?

The Plucky Squire volgt de betoverende avonturen van Jot en zijn vriendjes. Deze sprookjesfiguren ontdekken buiten de bladzijden van hun boek een driedimensionale wereld. Wanneer de evil Humgrump beseft dat hij de slechterik van het boek is – en dus gedoemd is om het gevecht tegen het goede tot in de eeuwigheid te verliezen – trapt hij Jot de bladzijden uit, waardoor het verhaal voorgoed verandert. Aan jou de taak om de boel weer terug te draaien. Een boek moet immers een goed einde hebben.

Switchen tussen de 2D en 3D-wereld

Huey speelde de game die voortdurend schakelt tussen 2D- en 3D-werelden. Je krijgt puzzels om op te lossen, je knokt tegen ‘eindbaasjes’, je vliegt met een jetpack en gaat nog veel meer andere mini-uitdagingen aan. In The Plucky Squire is al met al meer dan genoeg te doen. Maar levert dat ook een uitdagende game op? Huey (en ook JJ) houden van het kind in hen, maar de challenge moet wel wat meer mature zijn. Zonder enige effort door een game heen fietsen, daar is geen hol aan. Is het developer All Possible Futures gelukt om zowel een innovatieve als uitdagende titel af te leveren?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch