Menu Premium

Ultra Street Fighter 4-karakters zijn niet gejat van SF X Tekken

Gamekings Redactie 05/08/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Er wordt een nieuw deel aan de populaire fighting-franchise van Capcom toegevoegd. Bij de cross-over fighter Street Fighter X Tekken introduceerde Capcom een aantal nieuwe personages. Deze gaan ook de overstap maken naar het nieuwe Ultra Street Fighter 4, maar de Ultra Street Fighter 4-karakters zijn niet gejat van SF X Tekken volgens producer Tomoaki Ayano.

Sommige Street Fighter-puristen zitten ongetwijfeld nagelbijtend en harentrekkend dit nieuws te lezen. Omdat Street Fighter X Tekken qua opzet en gameplay aardig verschilt van het gebruikelijke Street Fighter 4, kan het klakkeloos overzetten van personages de balans aanzienlijk doen laten wankelen. Volgens Tomoaki Ayano, producer bij Capcom, kunnen de fans gerust zijn. “Spelers hoeven zich geen zorgen te maken, want de personages worden absoluut niet uit Street Fighter X Tekken geknipt en geplakt”, legt Ayano uit. “Als we dat zouden doen, zouden dat de sterkste karakters in de game zijn.”

Als reden geeft hij aan dat beide games verschillen in de gameplay-systemen, met name in Boost Combo’s. Die vormen de basis van het vechtsysteem in Street Fighter X Tekken en spelen geen rol in Street Fighter 4. “Naast het aanpassen van de characters voor een game-engine zonder Boost Combo’s, moeten er nieuwe moves aan de characters worden toegevoegd, zoals Ultra Combo’s en Super Combo’s”, zegt Ayano. Die Ultra’s en Supers vormen namelijk het kloppend hart van het geliefde Street Fighter 4. De producer verzekert dat er achter de schermen hard wordt gewerkt om de nodige veranderingen door te voeren in Ultra Street Fighter 4.

Capcom houdt met Street Fighter de traditie in stand en brengt begin 2014 het nieuwe Ultra Street Fighter 4 uit. Je kunt de game als DLC downloaden, maar het wordt ook mogelijk om de game gewoon fysiek in de winkel te halen. Je kunt zeggen dat dit soort uitbreidingen overbodig is, maar de hardcore fans zullen deze mening niet met je delen. Aan dit soort games, die uitermate geschikt voor competities zijn, valt net zoals sportgames altijd wel te tweaken en te verbeteren. Helemaal gezien fanatieke spelers in de loop van de tijd de game helemaal binnenstebuiten keren en er zaken aan het licht komen die de ontwikkelaar misschien niet had kunnen voorzien. Introductie van nieuwe personages kan in potentie de balans van een game verstoren, maar bij deze hoopt Tomoaki wat van de zorgen weg te nemen. Met zoveel jaren ervaring moet het wel goed komen.

Ultra Street Fighter 4-karakters zijn niet gejat van SF X Tekken

Ultra Street Fighter 4-karakters zijn niet gejat van SF X Tekken

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch