Call of Duty: Black Ops 6 Warzone Review
De ring sluit zich…
Nog geen account? Registreer hier
Deze video wordt mede mogelijk gemaakt door Nvidia. Alle meningen in deze video zijn onze eigen. Nvidia heeft inhoudelijk geen inspraak op de content en zien de video net als jullie hier voor het eerst op de website.
Elke PC-gamer weet het, een goede videokaart is essentieel voor een optimale spelervaring. Je wilt knap beeld hebben én een goede performance als je games speelt. Een spel kan nog zo mooi zijn, als je hotterend en stotterend door de levels heen beweegt, dan houdt het al snel op. In ieder geval bij Kevin en Koos. Een goede videokaart voorkomt die ellende. Probleem voor veel gamers is dat krachtige videokaarten niet goedkoop zijn. En zeker in een tijd van recessie kun je jouw euro maar één keer uitgeven. Nvidia komt deze mensen tegemoet met de kunstmatige intelligentie technologie DLSS. Het zorgt er voor dat je ondanks het bezit van een ‘minder krachtige’ kaart, toch optimale prestaties op je monitor kunt ervaren.
DLSS staat voor Deep Learning Super Sampling en is een vorm van kunstmatige intelligentie die de resolutie van je games verhoogt met behulp van neurale netwerken. Dat klinkt allemaal heel technisch, maar heel plat gezegd, helpt de techniek een videokaart prestaties te leveren die het op eigen kracht niet weet te bewerkstelligen. DLSS checkt voortdurend de beelden die door je grafische kaart worden gerenderd. Vervolgens vergelijkt het de beelden met een database die is getraind door zogenoemde supercomputers. Met die informatie vult de DLSS de ontbrekende details in, waardoor je een scherper en helderder beeld krijgt, terwijl je er in performance niet op achteruit gaat. Lekker toch?
In deze video praten PC meesters Kevin en Koos over hun ervaringen met technologie als DLSS 3 en Ray Tracing. Wat zijn voor hen de voordelen? Zijn er nadelen? Waar gaat de techniek naar toe? Eén ding is zeker, dan zij DLSS 3 kun je ook met laptops van rond de 800 euro, prima games spelen. En dat is pure vooruitgang. Check bijvoorbeeld deze ASUS, MSI en HP laptops maar eens. Informatie over alle videokaarten van Nvidia vind je hier.