Menu Premium

Watch Dogs ontwikkelaar zet experts in om hacken realistisch te maken

Gamekings Redactie 11/05/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Watch Dogs ontwikkelaar zet experts in om hacken realistisch te maken, want simpelweg op een knopje drukken is niet hoe het in het echt in zijn werk gaat.

In Watch Dogs is je smartphone doorgaans je belangrijkste wapen. Dit uiterst belangrijke wapen gebruik je namelijk om Chicago’s Central Operating System te hacken. Het is niet voor het eerst dat je in een game dergelijke acties verricht, maar voorheen bestond het hacken veelal uit een druk op de knop, waarna het eigenlijk vanzelf ging. Of het gebeurde in de vorm van een beknopte minigame, waarbij je door middel van een puzzel- of reactie-spelletje in een systeem diende in te breken.

Ubisoft wil het hacken in Watch Dogs realistisch maken en heeft de hulp ingeroepen van Kaspersy Labs vanwege de daar werkzame hack experts. “Wij sturen hen onze designs en vragen vervolgens om feedback, en het is interessant om te zien wat we terug krijgen”, zegt senior producer Dominique Guay. “Soms zeggen zij, ‘Ja, dat is mogelijk, maar verander dat ene woord’ of, ‘Zo gaat het niet in zijn werk'”.

Naast het hacken op zich, moet je ook plannen om dynamische en onvoorspelbare gebeurtenissen in je voordeel te laten werken. “Het gaat niet om de minigame die het mij mogelijk maakt om de deur te openen, het is het feit dat ik een plan aan het maken ben. Ik plan hoe ik het hacken, schieten en het reizen door de stad aan elkaar schakel om een doel te bereiken”.

De woorden van Dominique Guay scheppen hoge verwachtingen. Het hacken in Watch Dogs wordt realistischer en betekenisvoller dan we gewend zijn. Of het hacken in Watch Dogs echt zo realistisch is, moeten we zelf maar uitvinden op 22 november. Dan is Watch Dogs namelijk voor Xbox 360, PlayStation 3, Wii U en PC verkrijgbaar. De game verschijnt ook voor de PlayStation 4, maar of die daar ook al op 22 november op te spelen is, durven we je niet te zeggen.

Draai jij al warm voor een goede portie hack werk? Of zijn er andere mogelijkheden in Watch Dogs waar je meer naar uitkijkt?

Watch Dogs ontwikkelaar zet experts in om hacken realistisch te maken

Watch Dogs ontwikkelaar zet experts in om hacken realistisch te maken

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch