Menu Premium

Nieuwe Assassin’s Creed game krijgt een nieuwe hoofdpersoon

Gamekings Redactie 07/02/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

De nieuwe Assassin’s Creed game krijgt een nieuwe hoofdpersoon en een nieuwe setting. Publisher Ubisoft heeft dit wereldkundig gemaakt bij de presentatie van hun financiële resultaten voor het derde kwartaal van dit fiscale jaar. De titel vindt zijn weg naar de winkels in het financiële jaar 2014, wat betekent tussen 1 april 2013 en 31 maart 2014.

Verwacht mag worden dat het zesde deel in vijf jaar toch gewoon opnieuw in november verschijnt, aangezien dit in de consequente lijn met releasedata van het verleden ligt. De platforms waarop de game uit komt wordt dan al een wat grijzer gebied, maar de huidige consoles krijgen met een dergelijke releasedatum waarschijnlijk toch wel gewoon hun versie.

Misschien wordt het wel een cross-gen game, aangezien de baas van Ubisoft, Yves Guillemot, de lat wel alvast prettig hoog legt: “Wij introduceren een geheel nieuwe held in Assassin’s Creed, temidden van een heel nieuw team in een volstrekt andere periode. Wij verwachten dat het wederom een grote sprong voorwaarts is voor de franchise.” Dat maakt toch nieuwsgierig, of niet dan?

Hij legt verder uit waarom de serie zo ambitieus kan blijven, ondanks dat er jaarlijks een nieuw deel verschijnt:”Dat is het voordeel van het werken met veel teams die allemaal werken aan nieuwe hoofdstukken in de reeks, en daar afzonderlijk meerdere jaren de tijd voor krijgen.”

In een eerder interview met Eurogamer vertelde creative director van Assassin’s Creed 3, Alex Hutchinson, dat er van het verleden is geleerd: “We zijn allemaal beter geworden omdat we meer tijd hebben gekregen om het project voor te bereiden. Alle games krijgen nu meer tijd, meer wellicht dan er wel eens in het verleden is gegeven.”

Het zal ons benieuwen wat ze er dit jaar van bakken. Nadat er met de jaren bij ons enige vermoeidheid ontstond over de Assassin’s Creed-franchise, kreeg het laatste deel ons opnieuw op het puntje van de stoel. Ubisoft is al een tijdje lekker bezig over de volledige breedte van hun game-universum, en we hopen allemaal dat ze voorlopig nog even in the zone blijven. Hoe zit dat voor jou? Had je gehoopt op een nieuw deel in de koloniale tijd van Amerika of geef je ook graag een nieuwe klap op de tijdmachine? Deel deze en andere dagdromen over het nieuwe deel met ons.

Nieuwe Assassin's Creed game krijgt een nieuwe hoofdpersoon

Nieuwe Assassin’s Creed game krijgt een nieuwe hoofdpersoon

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch