‘The Game Awards zijn zo corrupt als het maar kan’
Het zaakje stinkt, toch...
Nog geen account? Registreer hier
De zon schijnt, de lucht is blauw. JJ’s werkstukje, kom maar gauw. Sorry, we zijn even in een poëtische bui. De zon en de vogels, je weet wel. Deze weken draaien deels om de E3. De fameuze beurs in Los Angeles die even niet meer is, maar wie weet volgend jaar weer komt. Vandaag nemen we een duik in het verleden van het event. De E3 deelde elk jaar een award uit genaamd de Game Critics Awards. 30+ Amerikaanse gamemedia outlets bepaalden daarin samen welke games op de beurs het beste waren. De hoofdprijs was de Best Game of Show. JJ gaat de lijst van de winnaars van het jaar 2010 tot en met 2019. Oftewel de laatste tien edities. Benieuwd welke games hierin voorkomen? Werden het ook succesverhalen? Of zat de media er flink naast. En welke games grepen er naast? Je hoort het in het werkstukje van JJ.
Naast awards zoals de beste multiplayer-, console- en pc game en de categorieën per genre, draait het vooral om de prijs voor de allerbeste game van het jaar. Elke developer gaat hier voor. De titel levert immers een hoop extra publiciteit op voor het spel. We gaan daarom bekijken welke titels benoemd zijn tot game van de show en waar de concurrentie uit bestond. Neem bijvoorbeeld 2010, waar Assassin’s Creed: Brotherhood van Ubisoft vernoemd werd tot game van de show. De concurrerende games waren Gears of War 3, Halo Reach, Medal of Honor en Star Wars the Old Republic. En waren die nu zo veel minder? Hoe kijk JJ hier op terug? Hij was toen in Los Angwles aanwezig. Had Star Wars the Old Republic niet moeten winnen? Of Gears of War 3?
We weten allemaal nu wel zo’n beetje dat de E3 dit jaar niet door is gegaan. En we hebben dit jaar ook weinig content gekregen van grote partijen als EA, Nintendo en Ubisoft. Zullen we meer van hen horen in 2022 als de E3 wel doorgaat? JJ heeft er zo zijn mening over in dit werkstukje.