De emotionele kracht van live vertolkte muziek uit videogames
Een video om naar te luisteren
Nog geen account? Registreer hier
Iedereen heeft ondertussen wel zijn eigen verhaal. Een game, zo prachtig leek het tijdens de E3 presentatie, komt uit en is kwalitatief totaal niet dichtbij wat er getoond was. Watch Dogs, Anthem, The Division en wel meer zijn bekende voorbeelden van deze praktijk. De uitgever probeert natuurlijk hun game te verkopen, en daarvoor moet het zo goed mogelijk eruit zien, maar het is dan echt te mooi om waar te zijn. Als het spel eenmaal uitkomt, zijn er allerlei concessies gedaan om het maar werkend te krijgen. JJ, Skate en Emiel gaan eens even goed de beelden vergelijken om te zien of de game er daadwerkelijk slechter uitziet.
Maar waarom doen developers het dan? Het lijkt erop dat ze game werkend hebben gekregen voor de E3 demo, maar als je de game zelf speelt, komt het visueel totaal niet dichtbij. Vaak worden die demo’s op zeer krachtige machines gespeeld. Daar komen consoles en de gemiddelde pc niet in de buurt van. Emiel met zijn gamedevelopment ervaring bespreekt het perspectief van de makers. Veranderingen worden niet alleen gedaan om de game beter te laten runnen op consoles. Het komt ook voor dat de developers besluiten om bepaalde elementen te veranderen of te verwijderen. Ze geloven dan dat het beter is voor het uiteindelijke product. Deze kunnen gezien worden als downgrades, maar werken uiteindelijk in het voordeel voor het spel.
De laatste jaren komt de downgrade vaak voor, maar er zijn ook uitzonderingen. Een voorbeeld hiervan is Doom dat uitkwam in 2016. Het uiteindelijke spel ziet er beter uit dan wat we zagen op E3. Er waren wel veel verschillen met de demo, maar kwalitatief waren deze niet minder.
Heb jij je eigen verhalen van teleurstellingen, of verrassingen, na de beloftes van E3? laat het weten in de comments!
De vergelijkingsvideo’s zijn afkomstig van het Youtube kanaal van Nick 930.