De emotionele kracht van live vertolkte muziek uit videogames
Een video om naar te luisteren
Nog geen account? Registreer hier
Is dit spel nou voor fighting game fans, smeerlappen of allebei? Emiel en Skate hebben een verleden met de Dead or Alive serie en zijn dan ook benieuwd naar het laatste deel. In een wereld waar Tekken en Soul Calibur het 3D fighter genre in een houdgreep hebben, is er nog wel plek voor een serie die voornamelijk bekend staat om de bewegende borsten en de net geen Jailbait meisjes.
De laatste jaren zijn er verschillende fighting game series die een nieuwste deel hebben uitgebracht. Nu is de beurt aan Dead or Alive. Vraag is echter of er nog wel ruimte en behoefte is aan deze serie? Je moet de volle prijs betalen voor de game en als je ervoor kiest om de Season Pass te halen, kan je nog 93 euro neerleggen. 93 euro voor twee karakters en een groot aantal skins! De 60 euro voor de game vinden Skate en Emiel al aan de dure kant, maar dan daarbovenop nog bijna 100 euro, dat maakt het gewoon absurd.
Als een serie lijkt DoA vooral de focus te leggen op de zwaartekracht trotserende borsten van de vrouwelijke karakters, maar vechten is een heel belangrijk onderdeel van het spel. Dat zit over het algemeen wel goed in elkaar, maar maakt niet en denderende indruk. De toevoeging van een supermeter, waarmee je met één drukknop een super kan doen, toont de poging van de developers om een wat meer casual publiek aan te spreken. Dit wordt ook bijgestaan met de challenge mode, waar je tijdens het vechten een missie hebt om een bepaalde move een aantal keer te doen. Dit zijn sterke toevoegingen voor nieuwe spelers, maar voor veteranen heeft het niet echt meerwaarde, waardoor zij echte nieuwe toevoegingen missen.
Maar wat vind jij van het spel en de conclusie van Skate en Emiel? Laat het weten in de comments!