De emotionele kracht van live vertolkte muziek uit videogames
Een video om naar te luisteren
Nog geen account? Registreer hier
CGI staat voor Computer-Generated Imagery en wordt steeds vaker gebruikt in films, games, simulaties en grafisch beeld. Steven, Jelle en David vragen zich naar aanleiding van de rol van de overleden Peter Cushing in Star Wars Rogue One af hoe ver men straks gaat met deze kunstzinnige computerskills. Hebben we straks bijvoorbeeld geen levende acteurs en actrices meer nodig? Ideaal materiaal voor een pittige discussie in deze Premium: Kan CGI echte mensen vervangen?
Nieuw in deze Premium is dat we niet alleen een aantal Gamekings op de bank hebben gezet om te praten over CGI, maar voor het eerst ook de expertise raadplegen van een kenner. In dit geval Kasper Oerlemans. Hij is in Nederland een van de grote experts op het gebied van CGI’s en verantwoordelijk voor de visuele effecten in onder andere de films Sint, Het Bombardement en Oorlogswinter. Oerlemans kan als geen andere vertellen over hoe de techniek werkt, wat het kost, hoe realistisch het is en wat we in de toekomst kunnen verwachten. Input die de discussie alleen maar sterker maakt.
We kunnen nu al verklappen dat er een hoop op het gebied van CGI gaat gebeuren. Het zal steeds meer gebruikt worden in de game- en filmindustrie. Men kan enorme werelden creëren, vol met fictieve wezens, die levensecht lijken. De techniek is nu zelfs zo ver dat men overleden personen kan doen herleven.Denk bijvoorbeeld aan Paul Walker in de laatste Fast & Furious film. De heren op de bank vragen zich af of dit wel ethisch verantwoord is. En of het überhaupt tof is? Willen we wel een computer gemaakte Carrie Fisher in Star Wars IX zien?
Check maar gauw deze Premium: Kan CGI echte mensen vervangen?