Menu Premium

[Update] Rollercoaster Tycoon World verschijnt 31 maart

Mark Hoogland 24/03/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

UPDATE: Hoewel meerdere retailers en nieuwsberichten – waaronder het onze – de releasedatum van 31 maart vermelden, is deze tot op heden niet officieel bevestigd door Atari. In Duitsland ontstond vandaag enige verwarring doordat exemplaren van de game (doosjes met daarin Steam-codes) in de winkelschappen waren beland – aldaar dacht men dat Rollercoaster Tycoon World vandáág al te spelen was. Duitse retailer Software Pyramide meldde vervolgens op Facebook dat Atari de activering van deze codes heeft uitgesteld tot 31 maart. Nog steeds geen waterdicht bewijs, dus het blijft nog even wachten tot een bericht vanuit Atari zelf.

Origineel bericht:

Het is inmiddels twaalf jaar geleden dat we op de PC onze eigen pretparken in elkaar konden draaien met Rollercoaster Tycoon 3. Na titels voor zowel de 3DS als mobiele apparaten kunnen we vanaf 31 maart echter opnieuw duizelingwekkende attracties bouwen in Rollercoaster Tycoon World.

Rollercoaster Tycoon World, dat na twee afgehaakte developers uiteindelijk werd voltooid door Nvizzio Creations, belooft meer vrijheid dan al zijn voorgangers. Gezien de 3D-engine zul je namelijk in staat zijn je achtbanen zo krom en gevaarlijk te maken als je zelf wilt. Bovendien kent de game een volledige integratie met de Steam Worskhop, waardoor er veel custom omgevingen, parken en andere content te downloaden zullen zijn. Ook kun je je creaties vanuit de game delen op social media, mocht je daar behoefte aan hebben.

Rollercoaster Tycoon World verschijnt over exact een week voor Windows, SteamOS en Linux – een versie voor de Mac volgt in de toekomst. Ben jij van plan ritjes te gaan maken in je zelfgebouwde, levensgevaarlijke achtbanen? Laat het weten in de comments!

Rollercoaster Tycoon World verschijnt 31 maart

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch