Menu Premium

Steam Controller krijgt nieuwe feature voor strategy-games

Karim Shehata 26/11/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Dat de Steam Controller een vreemde eend in de bijt is, wisten we natuurlijk al. De controller ziet er, vergeleken met de controllers van de Xbox One en PlayStation 4, opmerkelijk uit, maar heeft wel de potentie om een goede vervanger voor de muis te zijn. Om hier nog zekerder van te zijn, heeft Valve een update uitgerold naar beta-testers, waarin een nieuwe feature zit die met name gericht lijkt te zijn op het spelen van strategy-games.

De feature heet Mouse Region. Deze feature moet ervoor zorgen dat de touchpad van de controller meer aanvoelt als een muis, waardoor met name strategy-games een stuk beter speelbaar moeten worden op Valve’s Steam Machines.

De functie geeft je de mogelijkheid het touchpad, of delen van de touchpad, te mappen met delen van het scherm. Dit zorgt ervoor dat je het touchpad kunt indelen op bepaalde dingen op het scherm, waardoor je muiscursor direct naar die delen van het scherm beweegt. Hierdoor hoef je dus niet meer met het touchpad over het hele scherm te bewegen om bijvoorbeeld – in het geval van een strategy-game – je legers aan te sturen.

Wat vind jij van deze feature? Laat het ons weten in de comments!

Bron: VG24/7

Steam Controller krijgt nieuwe feature voor strategy-games

Steam Controller krijgt nieuwe feature voor strategy-games

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch