Menu Premium

GTA V is wereldwijd meer dan 54 miljoen keer verscheept

Rik Koning 11/08/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Grand Theft Auto V is wereldwijd meer dan 54 miljoen keer verscheept, zo maakte Take-Two bekend bij het onthullen van de financiële cijfers van Q1 2016 (periode 1 april t/m 30 juni, red.). GTA V kwam in 2013 uit op de Xbox 360 en PlayStation 3 en kwam een jaar later naar de PlayStation 4 en Xbox One. In april van dit jaar werd de game op de PC uitgebracht.

“Bijna twee jaar na de recordbrekende lancering blijft GTA V onze verwachtingen verbreken”, zo verkondigde Take-Two CEO Strauss Zelnick. GTA V is momenteel dan ook de best verkochte AAA-titel ooit en alleen Tetris, Wii Sports (dankzij de koppelverkoop met de Wii zelf) en Minecraft zijn vaker verkochte games. In het laatste kwartaal werd de game nog 2 miljoen keer verkocht. Strauss wijdt de aanhoudende verkoop met name aan de succesvolle release op de PC en aan het stijgende aantal bezitters van next-gen consoles.

Verder vertelde Strauss dat grofweg 70% van de GTA 5-bezitters met beschikking tot internet GTA Online gespeeld heeft en dat de actieve userbase met 40% gestegen is ten opzichte van één jaar geleden. Wat denk jij dat de belangrijkste reden is voor het immense succes van GTA5? Laat het ons weten in de comments!

Bron: VideoGamer

GTA V is wereldwijd meer dan 54 miljoen keer verscheept

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch