Menu Premium

Microsoft onthult binnenkort hun indiebeleid volgens Lionhead

Gamekings Redactie 18/07/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Terwijl we met z’n allen helemaal klaar zijn voor next-gen, is er ook duidelijk verandering merkbaar in hoe er naar games gekeken wordt. Aan de ene kant zijn we toe aan betere graphics en nog meer mogelijkheden, en aan de andere kant lijkt de liefde voor indiegames met de tijd te groeien. Eigenlijk is het ergens best komisch dat we op de aankomende, veel betere hardware van de nieuwe consoles veel meer gaan zien van de onafhankelijke ontwikkelaars. Als je het mij vraagt, is dat alleen maar goed nieuws. Op het moment schreeuwt Sony dat de PlayStation 4 hét platform voor indiegames wordt, waardoor bij velen de vraag opkomt wat de concurrentie gaat doen. Microsoft onthult binnenkort hun indiebeleid volgens Lionhead, waardoor we eindelijk duidelijkheid gaan krijgen wat indies op de Xbox One betreft.

Er is door Microsoft wel tussen neus en lippen door verteld dat ze ook van plan zijn om indie-ontwikkelaars te steunen op hun nieuwe console, toch is het tot op de dag van vandaag nog onduidelijk hoe dat straks in zijn werk gaat. Het feit dat de lippen nog stijf op elkaar gehouden worden, voelt voor velen als een angstvallige stilte. Op de Xbox 360 was er wel ondersteuning voor indie-ontwikkelaars, echter dat was qua werkwijze voor verbetering vatbaar. Zo moesten ontwikkelaars per game-update een aardig bedrag betalen om het door te voeren en kwam er een flink pak papierwerk bij kijken. Op de PlayStation 3 ging dat allemaal iets soepeler, maar ook daar was het aan verbetering toe. Toen Sony aangaf dat ze indies met open armen willen ontvangen en dat nóg makkelijker gaan maken met de PlayStation 4, wonnen zij veel harten van gamers en ontwikkelaars. Toen werd het de taak van Microsoft om met een krachtig antwoord te komen, iets wat op de dag van vandaag nog steeds uitgebleven is.

Als we Gary Carr moeten geloven, komt er binnenkort een einde aan de stilte rondom het indiebeleid op de Xbox One. De creative director van Lionhead is er van overtuigd dat het niet lang meer duurt voordat de plannen onthuld worden. De eerste stapjes zijn al gezet, sinds Microsoft aangaf de Unity-engine te ondersteunen op hun nieuwe console. Deze engine wordt veel gebruikt door indie-ontwikkelaars, dus het is een stap in de goede richting. Volgens Gary Carr zal Phil Harrison, president bij Microsoft, binnenkort het hele indiebeleid onthullen. Ook bij Microsoft zouden ze inzien dat de kleinere ontwikkelaars belangrijke schakels in de game-industrie zijn.

De next-gen consoles komen er natuurlijk bijna aan en het is ondertussen ook wel tijd om meer duidelijkheid te krijgen. We kunnen er niet omheen dat indiegames met de dag populairder worden en het zou zonde zijn als er niet- tot nauwelijks ondersteuning komt op de Xbox One. Het zou Sony namelijk zeer makkelijk een streepje voor geven, terwijl er niets mis is met een heerlijke nek-aan-nekrace. Phil Harrison, als je dit leest: Kom met de onthulling, want we wachten erop!

Microsoft onthult binnenkort hun indiebeleid volgens Lionhead

Microsoft onthult binnenkort hun indiebeleid volgens Lionhead

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch